km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Jövő héten kerül a Haladás VSE elnöksége elé az önkormányzattal közös cég alapításának szándéknyilatkozata

Jövő héten kerül a Haladás VSE elnöksége elé az önkormányzattal közös cég alapításának szándéknyilatkozata

1%-os tulajdonrész átadásával a Szombathelyi Sportiskolához kerülhet a Haladás VSE versenyeztetési joga, ezzel pedig megnyílna az út az előtt, hogy egy új, önkormányzati többségű gazdasági társaság csapatot indítson a labdarúgó megyei első osztályban, ami a megfelelő támogatást élvezve NB III-ba, majd aztán NB II-be juthatna - hangzott el azon a szurkolói ankéton, amit egy hete a szombathelyi városházán tartottak, írja az ugytudjuk.hu.

Az összefoglalóban ez áll: "Mint köztudott, a Haladás NB II-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. a csőd felé megy, több százmilliós tartozás halmozott fel a cég, és bár a pályán elért eredmény alapján jogosultak lennének az NB II-es indulásra, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől végül nem kaptam licencet.

Az önkormányzat ekkor vette a vállára a szombathelyi foci megmentését, amellyel kapcsolatban a legfrissebb fejleményeket a területtel megbízott önkormányzati képviselő Czeglédy Csaba (független) osztotta meg a legfrissebb fejleményeket szerkesztőségünkkel.

- Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester az ankét után levelet írt a Haladás VSE elnökségének, amelyben vázolta nekik az ott elhangzottakat és kérte, hogy 1%-os tulajdonrészt fogadjanak be a Sportiskolából, ezzel pedig nyíljon meg az út az előtt, hogy a HVSE átadhassa az indulási jogot. Szántó Erzsébet, klubmenedzser válaszában azt írta, hogy elhamarkodott és felesleges lépés lenne, és nem élnének vele, azonban az önkormányzati többségű tulajdonú közös futball kft alapításával egyetértenek, az erről szóló szándéknyilatkozat elfogadását jövő héten az elnökség elé viszik - mondta Czeglédy.

A HVSE elnökségi ülésén az önkormányzat arról szóló döntést is szeretne, hogy a labdarúgó szakosztálynak legyen külön bankszámlája, ahová az önkormányzat erről szóló döntés esetén a támogatást tudná folyósítani. Ezen felül szeretnénk, ha az önkormányzat által delegált egy-egy személy az elnökség, illetve a felügyelő-bizottság tagja lehetne. Ha a folyamat elindul, akkor a decemberi bajnoki szünetben át is kerülhetne a HVSE-től a közös labdarúgó kft-be a megye 1-es indulási jog.

- Vagyis az önkormányzati cég átveszi a Haladás VSE által indított megye 1-es csapat versenyeztetését, ez lehetséges?

- Igen. A csapat marad ugyanaz, csak a versenyeztető jogi személy fog változni. Amennyiben a Haladás VSE elnöksége a következő ülésen úgy dönt, hogy a szakosztály nyithat külön bankszámlát, delegálhatnak elnökségi tagot és felügyelő bizottsági tagot, az önkormányzat meg tudja alapítani a focicsapatot üzemeltető céget és ebbe beszáll a HVSE, valamint az Akadémia is, akkor ez járható lesz.

- Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk három meghatározó Haladás játékos került  a HVSE-hez. Arról lehetett hallani, hogy igen csak komoly fizetések voltak a Kft-nél. Hogyan tud ennek eleget tenni az egyesület?

- Egyeztetve polgármester úrral azt tudom mondani, hogy a cél az, hogy mihamarabb legalább NB III-as csapata legyen Szombathelynek. Ennek megfelelően minden észszerű támogatást megadunk mind az Akadémiának, mind pedig a Haladás VSE-nek, nyilván az önkormányzat anyagi lehetőségeinek keretei között.

Mindez nem csak a szurkolók, hanem az utánpótlás csapatokban focizó sok száz gyermek és fiatal jövőképe miatt is fontos. Az önkormányzatnak feladata az elősegíteni, támogatni, hogy minél több gyermek, fiatal rendszeresen sportoljon. Lehet a focit szeretni vagy nem szeretni, de ettől még tény, hogy ez vonza be a legtöbb gyermeket, fiatalt a sport világába.

- Szakmai dolgokról mit lehet tudni?

- A HVSE szakmai vezetője, a csapat edzője, Szenci Imre volt megbeszélésen polgármester úrnál és igen jó benyomást tett rá. Én is azt gondolom, ahogyan eddig, ezután is jó kezekben lesz nála a csapat. A már bejelentett játékosok komoly erősítést jelentenek a megyei 1-ben. Beszélve az edzővel azt gondolom, hogy maximum még 1-2 játékos érkezésére lehet számítani."

Ugyancsak a Halival kapcsolatos információ, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. 2024. Július 9-én (kedden) 15.30-kor órakor tartja taggyűlését.

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.
Párizs 2024: legfeljebb kétperces tartalmakat tölthetnek fel a sportolók az oldalaikra
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elkészítette a közösségi médiában megjeleníthető posztokra vonatkozó előírásait az idei párizsi játékokon szereplő sportolók számára.