km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Jobbik-alelnök lehet Balassa Péter

Jobbik-alelnök lehet Balassa Péter

Kilenc év után távozik a közgyűlésből Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi elnöke. A választásokon a helyi alapszervezet döntése alapján a Pro Savariával indultak a párt jelöltjei.  A politikust jövőbeli terveiről is kérdeztük.

–    A túlóratörvénnyel megváltozott a politikai helyzet az országban januárban, Szombathelyen pedig az ellenzéki összefogás át tudta venni a közgyűlésben a többséget is. Látszott, hogy ez az együttműködés sikerre vezethet, akár hosszú távon is. A választás előtt megkezdődtek az egyeztetések, az ÉSZ! korán bejelentette a programját, a másik erő a Fidesz volt, a Jobbiknak pedig az ÁSZ büntetése miatt nem maradt anyagi forrása. A helyi alapszervezet úgy döntött, ebben a helyzetben a civilekkel, a Pro Savariával való indulás a jó megoldás, így tudjuk megőrizni a hitelességünket, az arcunkat. Végül úgy alakult, hogy kikerültem a helyi politikából. Ám ugyanekkor a Jobbik elnöki posztjáért induló Jakab Péter felkért egyik alelnökének. Ő az a hiteles személy, aki a Kelet-Magyarországon és Dunaújvárosban jó eredményt elérő pártot emelkedő pályára helyezheti, így nagyon megtisztelő a kérése, hogy számít a munkámra.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.