km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Jobbik-alelnök lehet Balassa Péter

Jobbik-alelnök lehet Balassa Péter

Kilenc év után távozik a közgyűlésből Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi elnöke. A választásokon a helyi alapszervezet döntése alapján a Pro Savariával indultak a párt jelöltjei.  A politikust jövőbeli terveiről is kérdeztük.

–    A túlóratörvénnyel megváltozott a politikai helyzet az országban januárban, Szombathelyen pedig az ellenzéki összefogás át tudta venni a közgyűlésben a többséget is. Látszott, hogy ez az együttműködés sikerre vezethet, akár hosszú távon is. A választás előtt megkezdődtek az egyeztetések, az ÉSZ! korán bejelentette a programját, a másik erő a Fidesz volt, a Jobbiknak pedig az ÁSZ büntetése miatt nem maradt anyagi forrása. A helyi alapszervezet úgy döntött, ebben a helyzetben a civilekkel, a Pro Savariával való indulás a jó megoldás, így tudjuk megőrizni a hitelességünket, az arcunkat. Végül úgy alakult, hogy kikerültem a helyi politikából. Ám ugyanekkor a Jobbik elnöki posztjáért induló Jakab Péter felkért egyik alelnökének. Ő az a hiteles személy, aki a Kelet-Magyarországon és Dunaújvárosban jó eredményt elérő pártot emelkedő pályára helyezheti, így nagyon megtisztelő a kérése, hogy számít a munkámra.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.