km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Jelzőtáblának, majd villanyoszlopnak csapódott egy ittas vasi sofőr

Jelzőtáblának, majd villanyoszlopnak csapódott egy ittas vasi sofőr

A Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a közúti járművezetéstől eltiltás büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, akit a Szombathelyi Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Szombathelyi Járásbíróság ittas járművezetés vétsége miatt marasztalt el, olvasható a közleményükben.

 

A járásbíróság ítélete szerint a vádlott közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, melynek során elveszítette uralmát a jármű felett és nekiütközött egy jelzőtáblákat tartó oszlopnak. Az ütközést követően az ittas sofőr visszatért az úttestre, és elhajtott. Később, egy másik útszakaszon szintén letért az úttestről és egy villanyoszlopnak csapódott.


A Szombathelyi Járásbíróság a férfit pénzbüntetés mellett 2 év „B” kategóriájú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyész valamennyi járműkategóriát érintő, teljes körű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, melyet a másodfokú ügyészség fenntartott. A Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként osztotta az ügyészség álláspontját, ezért az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlottal szemben 2 év teljes körű közúti járművezetéstől eltiltást alkalmazott.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.