km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Még 350 millió forint hiányzik a fedett jégcsarnok építésének befejezéséhez

Még 350 millió forint hiányzik a fedett jégcsarnok építésének befejezéséhez

Társaságiadó-kedvezmény igénybevételére jogosító támogatás felhasználásával épül a Tófürdő-Műjégpálya területén a csarnok, amely helyszíne lesz hazai és nemzetközi jégkorong-mérkőzéseknek, és bárki korcsolyázhat majd benne akár nyár közepén is.

 

A pálya oldalán a földszinten 350 személyes lelátót alakítanak ki, az emeleten további száz néző kaphat helyet. A csarnokban öltözőket, büfét és közösségi teret hoznak létre. 

Eddig másfél milliárd forint TAO-támogatás érkezett a beruházáshoz, de időközben kedvezőtlenül változott a forint-euró árfolyam, és emelkedtek az építőipari költségek is, ezért az építkezés megtorpant. Ahhoz, hogy a munkát folytathassák, további forrás szükséges - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Horváth Attila alpolgármester. Az önkormányzat a társasági adó fizetésére kötelezett gazdasági társaságok támogatását kéri. „Azt gondoljuk, hogy van a városban sok olyan cég, amelyik azt hiszi, hogy a TAO-jával nem tud segíteni, mert az nem jelentős mértékű. De ha ezeket a kisebb támogatásokat összeadjuk, akkor már egy komolyabb összegről beszélhetünk” - tette hozzá. 


A felajánlás mikéntjéről részletes információk a szombathely.hu oldalon és a héten megjelenő Savaria Fórumban olvashatók.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Ítélet született a kalandparkos halálos baleset ügyében
A Kőszegi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a vádlottakat.
Pár fokkal mérséklődik a meleg a hétvégén
Szombaton a napos idő mellett a délutáni óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, erre eleinte keleten, majd a Dunántúlon és északon lesz a legnagyobb esély.
Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalomnál
Egy nyerges vontató és egy kisbusz ütközött össze szombaton reggel az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében a Budapest felé vezető oldalon a 166-os és a 167-es kilométerszelvény között.
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.