km/óra
  2022.12.07., szerda  •  Ambrus napja
Járvány idején is összetartanak a szentkeresztiek

Járvány idején is összetartanak a szentkeresztiek

Táplánszentkereszten szeptember elején tartották az első Szentkereszt Találkozót, melyen Magyarország és Erdély „Szentkereszt" településeit látták vendégül. Így kerültek kapcsolatba Kézdiszentkereszttel, az erdélyi településsel, melynek a koronavírus negyedik hulláma alatt most segíteni is tudtak.

 

– Hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára a rendezvényünket nyáron, és örömünkre több Szentkereszt nevű településsel sikerült gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani – mondta Perl János polgármester. – Pilis- és Bükkszentkereszt elfogadta a meghívásunkat, és egy kisebb küldöttséggel részt is vettek a találkozón. Kiállítással, a települések kulturális egyesületeinek fellépésével mutatták be értékeiket. Felvettük a kapcsolatot az erdélyi Kézdiszentkereszttel is, ám, mivel rövid volt a felkészülési idő és bizonytalan a járványügyi helyzet, nem tudtak részt venni a találkozón. Viszont nagyon örültek a megkeresésnek, egy rövid ismertetőt is küldtek magukról, s megbeszéltük, ha nyugodtabb idők lesznek, találkozunk egymással. 


A polgármester hozzátette, hogy Erdélyben korábban fellángolt a koronavírus, a negyedik hullám nagy terhet rótt az egészségügyre, magyarországi kórházakba is szállítottak betegeket. Akkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy valamilyen módon segítenének a településnek.  


– Felhívtam a kézdiszentkereszti polgármestert, és megkérdeztem, hogy miben tudnánk segíteni nekik – emelte ki Perl János. – Kézdiszentkereszthez közigazgatásilag hozzátartozik Bélapátfalva is, természetesen a felajánlásunk nekik is szólt. Elmondták, hogy a védekezéshez szükséges eszközöknek tudják a legnagyobb hasznát venni, így 1500 maszkot indítottunk útjára. Egy másik csomagba pedig kézfertőtlenítőket és a fertőtlenítéshez szükséges eszközöket tettünk. Ezekben az időkben nagy szükség van az összefogásra, a másik segítésére, a gondoskodásra. Örülünk, hogy ennyiben mi is tudtunk segíteni a vírus elleni küzdelemben. 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Körmend: nem létező dolgokat árult két évig a neten a nő, 134 embert vert át
A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint két éven keresztül olyan termékeket hirdetett meg közösségi oldalakon, melyekkel valójában nem rendelkezett, közölte a Vas Megyei Főügyészség.
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
legfrissebbek
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Ütötte, karmolta a férjét, mivel az el akart tőle válni
Orbán Viktor: hamisak a magyar vétóról szóló hírek
Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget - írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
40 férőhelyes új bölcsőde épülhet a Szentkirályi városrészen
Új bölcsőde épülhet Szombathely Szentkirályi városrészén. A közgyűlésen születhet döntés a projekt tervezési munkáival kapcsolatban.