km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Járvány idején is összetartanak a szentkeresztiek

Járvány idején is összetartanak a szentkeresztiek

Táplánszentkereszten szeptember elején tartották az első Szentkereszt Találkozót, melyen Magyarország és Erdély „Szentkereszt" településeit látták vendégül. Így kerültek kapcsolatba Kézdiszentkereszttel, az erdélyi településsel, melynek a koronavírus negyedik hulláma alatt most segíteni is tudtak.

 

– Hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára a rendezvényünket nyáron, és örömünkre több Szentkereszt nevű településsel sikerült gyümölcsöző kapcsolatot kialakítani – mondta Perl János polgármester. – Pilis- és Bükkszentkereszt elfogadta a meghívásunkat, és egy kisebb küldöttséggel részt is vettek a találkozón. Kiállítással, a települések kulturális egyesületeinek fellépésével mutatták be értékeiket. Felvettük a kapcsolatot az erdélyi Kézdiszentkereszttel is, ám, mivel rövid volt a felkészülési idő és bizonytalan a járványügyi helyzet, nem tudtak részt venni a találkozón. Viszont nagyon örültek a megkeresésnek, egy rövid ismertetőt is küldtek magukról, s megbeszéltük, ha nyugodtabb idők lesznek, találkozunk egymással. 


A polgármester hozzátette, hogy Erdélyben korábban fellángolt a koronavírus, a negyedik hullám nagy terhet rótt az egészségügyre, magyarországi kórházakba is szállítottak betegeket. Akkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy valamilyen módon segítenének a településnek.  


– Felhívtam a kézdiszentkereszti polgármestert, és megkérdeztem, hogy miben tudnánk segíteni nekik – emelte ki Perl János. – Kézdiszentkereszthez közigazgatásilag hozzátartozik Bélapátfalva is, természetesen a felajánlásunk nekik is szólt. Elmondták, hogy a védekezéshez szükséges eszközöknek tudják a legnagyobb hasznát venni, így 1500 maszkot indítottunk útjára. Egy másik csomagba pedig kézfertőtlenítőket és a fertőtlenítéshez szükséges eszközöket tettünk. Ezekben az időkben nagy szükség van az összefogásra, a másik segítésére, a gondoskodásra. Örülünk, hogy ennyiben mi is tudtunk segíteni a vírus elleni küzdelemben. 

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.