km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Januárban kezdődhet az oltási kampány Ausztriában

Januárban kezdődhet az oltási kampány Ausztriában

Ausztriában januárban először az idősotthonok lakóit és ápolószemélyzetét, valamint a veszélyezetteteket oltanák az egészségügyben dolgozókkal együtt. A lakosság átfogó oltása 2021 második felében lehetséges, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, a koronavírus-járvány elleni oltási kampány a tervek szerint januárban kezdődik. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter ezt sajtótájékoztatón jelentette be. A védőoltásokat az idős és ápolási otthonokban kell elkezdeni, 65 év feletti személyek és a személyzet számára. Ugyancsak kiemelt prioritás lenne a magas kockázatú csoportok, akiknek már meghatározott betegségei vannak, valamint az ápoló és egészségügyi személyzet a kórházakban, a rendelőkben, a mentőszervezeteknél és a szociális szolgálatoknál.


Anschober szerint 200 millió euró áll rendelkezésre 16,5 millió doboz vásárlásához több gyártótól. A cél a magas oltási arány elérése: „Minél többen vesznek részt, annál jobb." – mondta az egészségügyi miniszter, aki jóval 50 százalék feletti oltási lefedettségi arányt akar elérni, de azt is elmondta, hogy az oltás mindig önkéntes lesz.


Enyhe visszaesést mutatnak a számok


Mint mindig, Anschober bemutatta a jelenlegi számokat: „Enyhe csökkenést tapasztalunk“ – mondta az egészségügyi miniszter. Hétfőről keddre 4377 új fertőzést mutattak 28 070 regisztrált PCR-teszttel. Ez „egyértelműen vagy világosan látható“ az előző heti keddi értékek alatt van. Körülbelül 7000 gyógyultról számoltak be 24 óra alatt. Anschober a számok javulását a részleges lezárás eredményeként látta.


Rossz hírek érkeztek azonban a kórházakból. 24 óra alatt több mint 100 olyan betegről számoltak be, akik Covid-19-ben haltak meg. Először történt meg, hogy több mint 700 koronavírusos beteg volt az intenzív osztályon. Az intenzív osztályok telítettségének növekedése azonban lassul, a növekedési ráta most hét százalékos, de volt már 30 százalék körüli is.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.