km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Januárban kezdődhet az oltási kampány Ausztriában

Januárban kezdődhet az oltási kampány Ausztriában

Ausztriában januárban először az idősotthonok lakóit és ápolószemélyzetét, valamint a veszélyezetteteket oltanák az egészségügyben dolgozókkal együtt. A lakosság átfogó oltása 2021 második felében lehetséges, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, a koronavírus-járvány elleni oltási kampány a tervek szerint januárban kezdődik. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter ezt sajtótájékoztatón jelentette be. A védőoltásokat az idős és ápolási otthonokban kell elkezdeni, 65 év feletti személyek és a személyzet számára. Ugyancsak kiemelt prioritás lenne a magas kockázatú csoportok, akiknek már meghatározott betegségei vannak, valamint az ápoló és egészségügyi személyzet a kórházakban, a rendelőkben, a mentőszervezeteknél és a szociális szolgálatoknál.


Anschober szerint 200 millió euró áll rendelkezésre 16,5 millió doboz vásárlásához több gyártótól. A cél a magas oltási arány elérése: „Minél többen vesznek részt, annál jobb." – mondta az egészségügyi miniszter, aki jóval 50 százalék feletti oltási lefedettségi arányt akar elérni, de azt is elmondta, hogy az oltás mindig önkéntes lesz.


Enyhe visszaesést mutatnak a számok


Mint mindig, Anschober bemutatta a jelenlegi számokat: „Enyhe csökkenést tapasztalunk“ – mondta az egészségügyi miniszter. Hétfőről keddre 4377 új fertőzést mutattak 28 070 regisztrált PCR-teszttel. Ez „egyértelműen vagy világosan látható“ az előző heti keddi értékek alatt van. Körülbelül 7000 gyógyultról számoltak be 24 óra alatt. Anschober a számok javulását a részleges lezárás eredményeként látta.


Rossz hírek érkeztek azonban a kórházakból. 24 óra alatt több mint 100 olyan betegről számoltak be, akik Covid-19-ben haltak meg. Először történt meg, hogy több mint 700 koronavírusos beteg volt az intenzív osztályon. Az intenzív osztályok telítettségének növekedése azonban lassul, a növekedési ráta most hét százalékos, de volt már 30 százalék körüli is.

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Előadóülés az év élőlényeiről a múzeumban
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.