km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Nyitány: itthon kezd a Crushers

Nyitány: itthon kezd a Crushers

A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.

 

Az élvonalban (Hungarian Football League – HFL) idén kilenc csapat áll rajthoz – a szombathelyiek tavaly a másodosztályban, a Divízió I-ben a döntőig jutottak. A Budapest Titans ellen vezettek is a fináléban, az ellenfél két perccel a vége előtt fordított. A 2023-as szezonra a szövetség átszervezte a bajnokságot, a HFL-t és Divízió 1-t összevonták, azok a csapatok, amelyek az utóbbiból nem vállalták az élvonalbeli szereplést, azok egy osztállyal lejjebb kerültek, illetve ide léptek fel a harmadvonal (Divízió II.) együttesei is.


A szombathelyiekre öt alapszakasz-mérkőzés vár, majd a rájátszás következik a kifejezetten erősnek ígérkező bajnokságban. Két amerikai érkezett a Crushershez (Devon LeSure irányító, Kevin Walcott (hátvéd – defensive back) illetve Csizmazia Tamás és Szűcs Fábián személyében két HFL-tapasztalattal rendelkező, korábbi szombathelyi játékos is visszatért. A csapatot és a támadó alakzatot Gildo Neyer irányítja edzőként, a védelemért Macher Bálint felelős defensive coordinator-ként. A bajnokságban a négy korábbi HFL-csapat mellett a Crushers-szel döntőző Budapest Titans-re érdemes figyelni, de a többiek is igyekeztek felkészülni a szezonra. A szombathelyiek szombathelyi ellenfeléről az Újpest Bulldogsról azt érdemes tudni, hogy veretlenül nyerték meg az utánpótlás bajnokságot, így a Crushersre kemény mérkőzés a szombati nyitányon.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása
Menetrend szerint folytatódik a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A gázművek június 5. hétfőtől várhatóan június 20-ig a Vörösmarty utca északi végén található gázvezeték rekonstrukcióját végzik.
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Szexet ajánlott egy apácának és egy kiskorúnak Budaörsön
Vádat emelt a Budaörsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly májusban szexet ajánlott egy apácának, novemberben pedig egy kiskorút próbált rávenni közösülésre Budaörsön - tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.