km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Ittasan verekedett és megrongált egy autót egy férfi Szombathelyen újév napján

Ittasan verekedett és megrongált egy autót egy férfi Szombathelyen újév napján

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 rendbeli testi sértés bűntette, 1 rendbeli egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette, 1 rendbeli garázdaság vétsége és 1 rendbeli rongálás vétsége miatt halmazati büntetésül 8 hónap börtönre, 1 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt egy különös visszaeső vádlottat. Kötelezte továbbá 222.742 forint bűnügyi költség megfizetésére, olvasható a Szombathely Törvényszék közleményében.

 

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott ittas állapotban 2020. január 1-jén 13 óra körül bort kért egy férfitől Szombathelyen, a Zanati utca és a Sas utca kereszteződésénél a járdán. A férfi azonban nem adott neki, erre a vádlott ököllel fejen ütötte. Ezt követően nekitámadt egy másik férfinak: megfogta a ruháját és megpróbálta megütni. A férfi azonban lefogta a vádlott kezét, majd összekapaszkodva mindketten a földre estek, ahol a sértett feje a talajnak ütődött. Ezután a vádlott belekötött egy harmadik férfiba is: meglökte őt, és emiatt a földre esett.


Az egyik sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg a másik kettő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el.


A vádlott aznap este, ugyancsak ittas állapotban egy Pálya utcában parkoló Fiat Panda típusú személygépkocsi első rendszámtábláját is levette, majd többször belerúgott az autó bal oldalába és lerúgta a bal oldali külső visszapillantó tükröt is. Ezt követően megkarcolta a rendszámtáblával a négy utasajtó borítólemezét, a rendszámtáblát pedig összehajtotta és a hátizsákjába tette. Ekkor egy férfi rászólt, erre kiegyengette a rendszámtáblát és visszatette a helyére, majd elfutott a helyszínről. A vádlott cselekményével 75.575 forint rongálási kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.


A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsenek.


Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés enyhítésre érdekében jelentettek be fellebbezést.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa arab beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.