km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Ittasan, tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba

Ittasan, tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésén 1 rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége és 1 rendbeli közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt halmazati büntetésül 300.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy korábban, cserbenhagyás vétsége miatt büntetett előéletű vádlottat, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a vádlott közepes fokban ittasan 2021. április 24-én reggel egy Ford Transit tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt pótkocsival – amely járműszerelvény vezetésre megfelelő kategóriájú érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett – közlekedett Szombathelyen, a Sárdi-ér utcában a Tátika utca felől a Liliom utca irányába.  A vádlott a közút és a Szentgotthárd-Szombathely vasútvonal szintbeli – fénysorompóval biztosított – kereszteződésébe a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott. A kereszteződésbe ekkor érkezett Szentgotthárd irányából 89 km/h sebességgel egy vonat, amely mintegy 20 utast szállított. 


A vonatszerelvényt vezető tanú észlelte a vasúti átjáróba behajtó tehergépkocsit, azonban a motorkocsi eleje – a tanú által alkalmazott gyorsfékezés ellenére is – összeütközött a gépjárművel, és azt a vasúti sín melletti füves területre lökte, ahol az a fénysorompó „b” jelű árbocát kidöntve nyerte el véghelyzetét, míg a vonatszerelvény a vasúti pályán megállt.


Az ítélet jogerős.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!