km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Ittas gyorshajtó fejelte ki a Ford szélvédőjét a Parkerdőnél

Ittas gyorshajtó fejelte ki a Ford szélvédőjét a Parkerdőnél

A megengedettnél gyorsabban közlekedő férfi feltehetőleg egy úttestre lépő gyermek miatt rántotta félre a kormányt. A papucsos, vezetői engedély nélkül vezető sofőr kifejelte a szélvédőt, amikor autója fának ütközött.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. április 24-én délután a szombathelyi Parkerdőnél, írja a 112Press. Egy belváros felől érkező Ford személyautó a megengedett 30 km/órás sebességet túllépve egy vastag törzsű fának ütközött. A sofőr nem használta a biztonsági övét és kifejelte a szélvédőt.  


A csattanást hallva a Ford előtt érkező személyautó vezetője azonnal visszafordult és az asszony a barátnőjével indult segíteni, majd értesítette a hatóságokat is. Az autójával fának ütköző férfi a helyszínen tartózkodóknak elismerte, hogy alkoholt fogyasztott vezetés előtt, amit később a szonda is igazolt.


A sofőr azt mondta, hogy egy úttestre kilépő gyermek miatt húzta balra a kormányt, inkább a fát választotta a gázolás helyett. Ez valószínűsíthetően nem kitaláció, azonban fontos megismételni, hogy a sofőr a 30 km/órás sebességkorlátozást jelentősen túllépve érkezett a népszerű kirándulóhelyhez, ahol a baleset időpontjában is sokan tartózkodtak.


Az ittas vezetésre ezúttal sincs mentség. A baleset okozója papucsban vezetett, ami a tapasztalatok alapján nehezebb pedálkezelést tesz lehetővé.


A rendőrség nem vette el az ittas sofőr vezetői engedélyét, mivel olyannal a férfi nem rendelkezett. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint egyéb szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Pár fokkal mérséklődik a meleg a hétvégén
Szombaton a napos idő mellett a délutáni óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, erre eleinte keleten, majd a Dunántúlon és északon lesz a legnagyobb esély.
Baleset miatt egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalomnál
Egy nyerges vontató és egy kisbusz ütközött össze szombaton reggel az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében a Budapest felé vezető oldalon a 166-os és a 167-es kilométerszelvény között.
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.