km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Ittas gyorshajtó fejelte ki a Ford szélvédőjét a Parkerdőnél

Ittas gyorshajtó fejelte ki a Ford szélvédőjét a Parkerdőnél

A megengedettnél gyorsabban közlekedő férfi feltehetőleg egy úttestre lépő gyermek miatt rántotta félre a kormányt. A papucsos, vezetői engedély nélkül vezető sofőr kifejelte a szélvédőt, amikor autója fának ütközött.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. április 24-én délután a szombathelyi Parkerdőnél, írja a 112Press. Egy belváros felől érkező Ford személyautó a megengedett 30 km/órás sebességet túllépve egy vastag törzsű fának ütközött. A sofőr nem használta a biztonsági övét és kifejelte a szélvédőt.  


A csattanást hallva a Ford előtt érkező személyautó vezetője azonnal visszafordult és az asszony a barátnőjével indult segíteni, majd értesítette a hatóságokat is. Az autójával fának ütköző férfi a helyszínen tartózkodóknak elismerte, hogy alkoholt fogyasztott vezetés előtt, amit később a szonda is igazolt.


A sofőr azt mondta, hogy egy úttestre kilépő gyermek miatt húzta balra a kormányt, inkább a fát választotta a gázolás helyett. Ez valószínűsíthetően nem kitaláció, azonban fontos megismételni, hogy a sofőr a 30 km/órás sebességkorlátozást jelentősen túllépve érkezett a népszerű kirándulóhelyhez, ahol a baleset időpontjában is sokan tartózkodtak.


Az ittas vezetésre ezúttal sincs mentség. A baleset okozója papucsban vezetett, ami a tapasztalatok alapján nehezebb pedálkezelést tesz lehetővé.


A rendőrség nem vette el az ittas sofőr vezetői engedélyét, mivel olyannal a férfi nem rendelkezett. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint egyéb szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.