km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Ittas gyorshajtó fejelte ki a Ford szélvédőjét a Parkerdőnél

Ittas gyorshajtó fejelte ki a Ford szélvédőjét a Parkerdőnél

A megengedettnél gyorsabban közlekedő férfi feltehetőleg egy úttestre lépő gyermek miatt rántotta félre a kormányt. A papucsos, vezetői engedély nélkül vezető sofőr kifejelte a szélvédőt, amikor autója fának ütközött.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2022. április 24-én délután a szombathelyi Parkerdőnél, írja a 112Press. Egy belváros felől érkező Ford személyautó a megengedett 30 km/órás sebességet túllépve egy vastag törzsű fának ütközött. A sofőr nem használta a biztonsági övét és kifejelte a szélvédőt.  


A csattanást hallva a Ford előtt érkező személyautó vezetője azonnal visszafordult és az asszony a barátnőjével indult segíteni, majd értesítette a hatóságokat is. Az autójával fának ütköző férfi a helyszínen tartózkodóknak elismerte, hogy alkoholt fogyasztott vezetés előtt, amit később a szonda is igazolt.


A sofőr azt mondta, hogy egy úttestre kilépő gyermek miatt húzta balra a kormányt, inkább a fát választotta a gázolás helyett. Ez valószínűsíthetően nem kitaláció, azonban fontos megismételni, hogy a sofőr a 30 km/órás sebességkorlátozást jelentősen túllépve érkezett a népszerű kirándulóhelyhez, ahol a baleset időpontjában is sokan tartózkodtak.


Az ittas vezetésre ezúttal sincs mentség. A baleset okozója papucsban vezetett, ami a tapasztalatok alapján nehezebb pedálkezelést tesz lehetővé.


A rendőrség nem vette el az ittas sofőr vezetői engedélyét, mivel olyannal a férfi nem rendelkezett. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint egyéb szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.