km/óra
  2024.07.20., szombat  •  Illés napja
Itt ragyog bennünk – megnyílt az idei szombathelyi adventi vásár

Itt ragyog bennünk – megnyílt az idei szombathelyi adventi vásár

A mától karácsonyi fényben ragyogó Fő tér színpadáról köszöntötte a jelenlevőket Prieger Szabolcs, kulturális és városi nagyrendezvény-koordinátor péntek délután, majd átadta a szót Dr. Nemény Andrásnak, Szombathely MJV polgármesterének, aki megnyitotta az idei adventi vásárt.

Még nagyobb örömmel köszöntök mindenkit, mint ahogy egy évvel ezelőtt gondoltam volna – kezdte  megnyitóját  Dr. Nemény András. Mikor pár hónapja kiderült, milyen gazdasági nehézségek jönnek az országra, sok városban azt mondták, nem fogják megtartani az adventi vásárokat sem.

A polgármester elmondta, ők mindenképpen szerettek volna vásárt: az első elgondolás az volt, hogy a korábbi pompát mellőzve, nem lesz karácsonyi díszkivilágítás. Aztán ez is megvalósult, ezért duplán boldognak érzi magát – mondta el:  Ma először gyúlnak fel ezek a csodálatos fények, és ez az erős szombathelyi közösségnek köszönhető. Annak a közösségnek, aki az első hívószóra azonnal jelentkezett, hiszen sok vállalkozó szállt be a világítás költségeibe, hogy azok az emberek, akik a jelenlegi helyzetben nem tudnak annyi mindent megadni a családjuknak, ha kijönnek ide, a Fő térre, érezzék a karácsonyi hangulatot.

Mert nehéz idők jönnek – folytatta Dr. Nemény András –, erre az egyik válasz a bezárkózás, a másik, hogy ide kijövünk, együtt vagyunk, és nem veszteségként éljük meg, hogy kevesebb tárgyat tudunk venni a karácsonyfa alá, hanem lehetőségként fogjuk fel arra, hogy mindent inkább belülről éljünk meg.

Erről szól igazából az advent is. A hit, remény és szeretet értékein túl a várakozás és az öröm fontosságát hangsúlyozta a polgármester: Mindezek olyan dolgok, amikből, ha adunk másoknak, sokkal több marad. És rájövünk, hogy amire várunk, már itt is van, itt ragyog bennünk és a közösségben. A város karácsonyfája is ezt jelképezi: Berta Ernőné kis fenyőfaként vette, majd, amikor 7 méteresre nőtt, továbbadta, hogy mindannyian örömet leljünk benne. Ezekkel a szavakkal Dr. Nemény András megnyitotta az idei adventi vásárt.

A megnyitó beszéd után a színpadon a Sombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény Csiribiri kórusát, Melega Julit és barátait, valamint a Mokka zenekart hallhatták az érdeklődők. 

Fotó:Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
legfrissebbek
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Szerb lítiumbányán keresztül vezethet az út az EU energiafüggetlenségéhez
2028-ban nyithat újra az a szerbiai lítiumbánya, amelynek készletei Európa lítiumszükségletének 90 százalékát fedezni tudnák. A lítium a rézhez, nikkelhez, kobalthoz hasonlóan olyan ritkafém, amely a fenntartható energiatároláshoz, például az elektromos autók és a mobileszközök akkumulátoraihoz, kulcsfontosságú. Ma Belgrádban Szerbia és az Európai Unió a stratégiai nyersanyagokat, így a lítiumot érintő egyetértési megállapodást kötött.
A Fidesz érdekét szolgálták vagy szolgálhatták a választási kamupártok, de ezzel nem sérült a párt jóhírneve, a bíróság szerint
A Győri Ítélőtábla ítélete szerint dr. Czeglédy Csaba nem sértette meg a Fidesz jóhírét, amikor egy 2022-es írásában azt kérte számon az ügyészségen, hogy az úgynevezett választási kamupártok kapcsán, a választás rendje elleni bűntett miatt történt vádemeléssel összefüggésben "a vádlott vagy vádlottak monogramjait sem közölte, pedig a nyilvánosságra tartozik, ki vagy kik azok a személyek, akik a vád szerint választási csalást követtek el Szombathelyen – Hende Csaba és a Fidesz érdekében”.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Visszavonták a gyerekbántalmazó karateedző városi kitüntetését
A jászberényi önkormányzat visszavonta a szolnoki kalandparkban egy gyereket a múlt héten felrúgó helyi karateedző városi kitüntetését.