km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Ismét ülésezett a Megyei Felzárkózási Fórum

Ismét ülésezett a Megyei Felzárkózási Fórum

Az új együttműködések kialakítása érdekében létrejött Megyei Felzárkózási Fórum kedden délelőtt tartotta 6. ülését a Megyeházán, olvasható a sajtóközleményben.

 

Mint írják, a fórum tagjait Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy a Vas Megyei Önkormányzat konzorciumvezetésével megvalósuló projekt a kitűzött céljainak megfelelően, megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszert alakított annak érdekében, hogy a felzárkózás-politikai együttműködések megyei szinten is kialakuljanak és rendszeressé váljanak. Immár 6. alkalommal találkoznak a Fórum tagjai – ezúttal is –  az utóbbi hónapokban már megszokottá vált, videokonferencia keretében. 


A fórumon dr. Biroszné Móritz Zsuzsanna projekt munkatárs részérő elhangzott, hogy amíg az elmúlt év legfőbb feladata a Szolgáltatási Út Térkép elkészítése volt, amelyhez alapot adtak a megye valamennyi településén elkészített helyi esélyegyenlőségi programok, ezeket egészítették ki a munkacsoport ülésen elhangzott további hiányok, problémák, addig idén hasonló szisztémában a Megyei Esélyteremtő Paktum (MEP) elkészítése volt a feladat. Ez a dokumentum a megoldások, összefogások gyűjteménye, amely arra fókuszál, hogy egy bizonyos probléma megoldásában kik fognak össze, hogyan oldják meg, milyen jó példák gyűltek már össze, mit lehetne tovább fejleszteni, kiegészíteni megfelelő összefogás, koordináció segítségével. 


Schweiglné Sipos Éva esélyegyenlőségi koordinátor, a pályázat konzorciumi partnere képviseletében kitekintési lehetőséget biztosított a résztvevőknek, hogy a többi megye hol tart a megvalósítás folyamatában és kiemelt néhány példát, amelynek megoldási igénye szinte valamennyi megyében felszínre került.


A fórum utolsó részében a projekt által generált, projekten túlmutató jógyakorlatok is bemutatásra kerültek Kőrösi Krisztina mentálhigiénés szakember tolmácsolásban, a projekt során megvalósított 12 közösségerősítő rendezvényektől kezdve az érzékenyítő kérdéssor kidolgozásáig bezáróan. 


Összegzésként a résztvevők megerősítették azt a korábbi fórumokon is megfogalmazott véleményt, hogy továbbra is szükség van az összefogásra, a rendszeres konzultációra, koordinációra és kommunikációra. Mindenképp folytatni kell ezen a területen is a megkezdett munkát.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.