km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Legfrissebb anyakönyvi hírek:

 

SZÜLETÉS:


Kisjuhász Ferenc és Neubayer Felícia fia: Ferenc Miron, Rábavölgyi Róbert és Lakner Bettina fia: Patrik, Németh Árpád és Tüttő Márta fia: Balázs, Csák Krisztián és Holló Tamara fia: Dominik, Kiss Róbert és Rozmán Eszter fia: Barnabás, Németh Gábor és Kovács Barbara fia: Kristóf, Bihal Zoltán és Ignéczi Alexandra Angyalka fia: Marcell, Tőke Balázs és Németh Hajnalka leánya: Izabella, Farkas Róbert György és Jakus Dorina leánya: Dorka, Károlyi Attila és Hodos Viktória fia: Misó, Molnár Péter és Fehér Zita leánya: Izabella, Cseledi Szabolcs és Nárai Annamária fia: Konor, Varga Zsolt János és Benkő Dóra leánya: Mira, Müller Zoltán és Rajki Georgina leányai: Szofia és Elena (ikrek), Kálmán Balázs és Gyécsek Nóra leánya: Fanni, Király Szilárd és Hajba Vivien fiai: Zétény és Nolen (ikrek), Zséder Gábor Zalán és Vida Barbara fia: Benedek Gábor, Varga Dávid és Asbóth Nóra leánya: Dorka, Gönczi Ádám és Szabó Tímea fia: Áron Ottó, Őri Gábor Ferenc és Kiss Annamária Lívia fia: Mirkó, Horváth Bence és Kolompár Szabina fia: Marcell, Takács Bálint József és Tóth Enikő fia: Zsombor Bálint, Horváth Márton József és Csonka Szilvia Erzsébet fia: Bertalan Nimród, Muhovits Bálint és Nagy Angelina Judit fia: Hardin, Czigle János és Domoszlai Anita fia: Dominik, Tamás Roland és Kopácsi Mónika leánya: Olívia Elza, Albert László István és Vass Éva Katalin fia: Ádám, Kovács Kornél Sándor és Kiss Bianka fia: Kornél, Szabó Péter és Csonka Judit Mária leánya: Natasa, Takács Krisztián Norbert és Bors Zsófia Szonja fia: Marcell, Erdő Ádám és Tóth Zsófia fia: Soma, Eke László és Bobai Eszter fia: Hunor, Weigerding Zsolt és Fazekas Dorina fia: Leon, Kiss Dániel és Vincze Laura Annamária fia: Bendegúz Dániel, Kovács Bálint és Józsa Éva leánya: Júlia

 

HÁZASSÁG:


Biró Bálint és Prugberger Sára Anna, Hankó Róbert és Ináncsi Bettina, Lajos Gábor Ferenc és Kuglics Andrea, Juhász Marcell és Salamon Júlia, Szabó Róbert és Dorsics Diána Mária, Korinek Zoltán és László Nikoletta

 

HALÁLESET:


Hafenscher Sándor, Horváth Gyula, Kovács Józsefné Szepesvári Katalin, Varga Józsefné Németh Mária Ibolyka, Fenk Árpádné Horváth Cecília Ildikó, Horváth Lászlóné Pap Margit, Horváth Ferencné Szovák Erzsébet, Hartai Jánosné Vampel Mária Terézia, Horváth György Miklósné Sárközi Mária, Németh Ernő Gyuláné Balogh Mária Éva, Dr. Vincze Imre, Sövegjártó György, Csiza Gyuláné Gombás Mária, Doma Péter, Varga Matild, Mester Tamás Pálné Németh Éva, Molnár Ferenc, Tonházi Ildikó, Markó Zoltán, Komondi Józsefné Vörös Mária, Istenes István, Magyar Balázs, Szabó Jánosné Ódor Irén, Horváth Kálmán, Pihés Tibor, Nemeskéri Lászlóné Bokor Irén, Kiss Gáborné Vigh Amália Mária, Derdák Ferenc József, Elek László Csaba, Németh Lászlóné Németh Klára, Szopori Ferenc Károly, Farkas Józsefné Görög Ágnes, Sós Károly Ferenc, Hegyi József Árpádné Takács Jolán Erzsébet, Török Ilona sz. Nagy Ilona, Gróf Géza, Papp Józsefné Bokor Jolán Izabella, Kőris Jánosné Szigeti Margit, Csorba Sándorné Horn Klára, Váliczkó Gyuláné Sunyi Judit, Bakos János

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.