km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Legfrissebb anyakönyvi hírek:

 

SZÜLETÉS:


Vass Zoltán Csaba és Kiss Bianka leánya: Liliána, Erdélyi György és Kányási Kíra Ildikó fia: Mózes, Bezdi Dániel és Biró Barbara Ágnes leánya: Bíborka, Lázár Péter és Polgár Dorina Erzsébet leánya: Liza, Vaczurka Szabolcs és Piros Nikolett leánya: Mia, Horváth Marcell és Csóka Noémi Katalin leánya: Olívia, Horváth Ferenc és Török Viktória fia: Zádor, Magyar Milán és Török Elisabeth leánya: Emília, Sipos Miklós és Varga Krisztina Viktória fia: Márk, Kovács Dániel és Németh Mercédesz fia: Nolen, Rozmann Balázs és Szabó Mónika fia: Csanád, Hencz Szilveszter Valentin és Feka Angéla fia: Denisz, Varga András és Kleinhappl Evelin Írisz leánya: Dorina Liza, Rudovics András és Mándli Erika fia: Zente, Németh Kevin és Biró Jennifer leánya: Zoé, Sárközy Kevin és Farkas Bianka leánya: Szeréna Linett, Zubor Adrián és Ölhorn Andrea leánya: Sztella, Náray Krisztián és Kovács Anita Piroska fia: Mateó Krisztián, Bakir Ismail és Kurilla Marietta leánya: Helen, Csercsics Milán István és Sali Nikoletta leánya: Leila, Büki Ferenc és Bogdán Szandra Mária fia: Miron, Kurcz Kristóf és Abért Martina Mária fia: Nimród, Balogh Tamás és Szabó Alexandra fia: Vencel, Sinkovicz László és Szabó Katalin leánya: Léda Noémi, Káldy László és Toldi Kitti fia: Tamás, Ágoston Csaba és Kiss Dorina leánya: Rebeka, Hajnal György és Osvald Zsófia fia: Nimród, Németh Attila és Takács Dóra Bianka fia: Áron Nándor, Prátser András és Markócs Fanny leánya: Szofia

 

HÁZASSÁG:


Iker Tamás László és Borsics Brigitta, Gász Péter János és Szabadfi Mónika, Lőrincz Szilárd és Kalányos Beatrix Klaudia, Zelles Imre és Varga Erika

 

HALÁLESET:


Szabó Sándor, Markó Gyula, Szita Józsefné Danka Mária, Szép Miklósné Gerencsér Mária, Márkus Lajosné Végh Margit, Klébert Sándorné Kulcsár Mária, Szabadi Károlyné Balog Judit Terézia, Gergó Imre, Pados Béla Dénesné Szepesi Lenke Margit, Rácz Sándor, Németh Károlyné Vörös Mária, Szabó Csaba, Dancsecs Sándorné Nagy Julianna, Orbán János Lajos, Szabó László, Brunászki János Sándorné Móricz Zsuzsanna, Sárközi László Sándor, Vizkeleti Gyuláné Szegedi Erzsébet, Szentgyörgyi Gyula, Kovács István József, Dryja Jánosné Horváth Margit, Nyúl Béláné Kelemen Marianna, Bódizs Sándorné Gál Olga, Pálfy Ferenc, Sinka Lászlóné Baumgartner Magdolna, Fülöp Tamás, Mikesi György Csaba

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.