km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen

Legfrissebb anyakönyvi hírek:

 

SZÜLETÉS:


Varga Gyula és Horváth Ramóna leánya: Sára, Böröndy Richárd és Németh Bettina Magdolna leánya: Szonja, Pál Sándor és László Viktória leánya: Nara, Kajcsa Zsolt és Gerencsér Anikó leánya: Boglárka, Csoknyai Tamás és Sallér Krisztina leánya: Patrícia, Tar Balázs és Szabó Judit leánya: Zorka, Rozmán Péter Pál és Nyári Szilvia leánya: Zselyke, Lujber Tamás és Kazári Patrícia fia: Baltazár, Mozsdényi Bence és Bozzay Dóra fia: Gergő, Annár Zoltán és Marosi Mónika fia: Konor, Gáspár László és Horváth Eszter leánya: Liza, Németh László és Merkli Bernadett leánya: Emili, Piri Tamás és Kovács Nikolett fia: Alex, Cséry Ákos és Dénes Alexandra fia: Ákos, Klug Ottó és Tafferner Krisztina fia: Vitus, Máté Zoltán és Gáspár Brigitta leánya: Sára, Badics Milán és Németh Anita fia: Milán Zoltán, Szamkó Márió és Bernáth Nikoletta Tünde leánya: Stella, Kántor Dániel és Mikler Brigitta leánya: Zoé Róza, Ősze József András és Ruzsa Viktória leánya: Szofi, Bolfán Péter és Hajdó Vivien fia: Olivér, Sákovics Péter és Kovács Réka fia: Levente, Balázs Béla és Pesti Orsolya fia: Botond, Németh Zsolt Gábor és Neszvecskó Dóra Fanni fia: Noel, Moócz Dávid Béla és Bóka Beatrix leánya: Hanna, Tóth Gábor és Horváth Eszter fia: Samu, Németh Szilárd és Treiber Katalin leánya: Alíz, Herczeg András és Dugmonits Edina leánya: Alíz, Tóth Attila és Farkas Zsanett fia: Ferdinánd Attila, Kánitsch Balázs és Szenteleki Szabina leánya: Gerda, Kiss Zsolt és Konkoly Nikoletta fia: Marcell, Kozma Zoltán és Horváth Leila Zsuzsanna fia: Nataniel Kelvin, Tavaszi Márk István és Varga Orsolya fia: Ákos, Göcsei Balázs és Noszály Enikő leánya: Boglárka, Hirsch István Henrik és Molnár Mónika leánya: Héra Teodóra


HÁZASSÁG:


Rosta Dániel Attila és Molnár Anna, Nadj Perge Mate és Balázs Melinda


HALÁLESET:


Takács Tivadar, Polgár Tamásné Palkó Erzsébet, Goda István, Göndics Géza, Dr. Horváth Béla Péterné Dr. Lascsik Edit, Kámán Istvánné Gecse Judit, Markó Istvánné Kolonics Gizella Julianna, Horváth Ferencné Horváth Sarolta, Szentgyörgyvölgyi István, Hajba Miklós, Dávid Kálmán, Kulics Károlyné Tóth Zsuzsánna, Laczó Zoltánné Hauser Elvira, Pósfai Miklós, Auer Ernőné Velladics Ilona, Kovács László, Hegedüs Endre József, Völler Lászlóné Szabó Erzsébet
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.