km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Czeglédy Csaba és Ipkovich György jogi úton szerezné vissza a szombathelyi gyerekeknek a balatonberényi ingatlant

Czeglédy Csaba és Ipkovich György jogi úton szerezné vissza a szombathelyi gyerekeknek a balatonberényi ingatlant

Czeglédy Csaba és Ipkovich György együtt, egy közös programmal akarja visszaszerezni az elveszített balatonberényi üdülőt. A politikusok ezt hétfő délben a szombathelyi Fő téren tartott sajtótájékoztatójukon jelentették be. A sajtótájékoztatónak egyetlen témája a fent nevezett balatonberényi gyermeküdülő volt.

Czeglédy Csaba kifejtette, hogy bizonyos benne, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. eljárásjogi hibát vétett, akkor amikor árverésre bocsátotta az egykori gyermeküdülőt, ugyanis a szombathelyi városvezetést előzetes ígéretével ellentétben nem értesítette írásban arról, hogy árverésre fogják bocsátani az ingatlant. Czeglédy azt is elárulta, hogy rendkívül gyorsan történt meg az ingatlan eladása: egy keddi napon jelent meg a licitfelhívás, majd rá következő napon, szerdán lehetett megnézi az ingatlant, és csütörtökön már be is kellett fizetni a licitáláshoz szükséges százmillió forintot. A képviselőjelölt szerint, hogy ha kiderül, hogy a Vagyonkezelő eljárásjogi hibát vétett, akkor akár polgári peres úton is vissza lehet szerezni az üdülőt. Czeglédy most is elmondta, hogy egy liechtensteini off-shore cég tulajdonában álló debreceni cég, a DIVINUS Befektetési ZRt. vásárolta meg a balatonberényi gyermeküdülőt. Szóba került az is, hogy a cég vezérigazgatója az a Kéri Attila, aki korábban a Quaestor Ügyviteli Zrt. vezető képviselője volt.

 

Czeglédy kitért arra is, hogy annak ellenére, hogy a gyereküdülőnek helyet adó telek két helyrajzi számmal bír, a licit során csak azt értékesítették, amelyen maga az épület áll, és a teleknek a balatonparti részét nem adták el. Az ellenzéki politikus úgy tudja, hogy ezt a telekrészt tartósbérlettel akarják majd használni, az üdülőt pedig le akarják majd dózerolni, és helyére társasházakat fognak felépíteni.

 

Miután Czeglédy ismertette a gyereküdülő eladását, Ipkovich is szót kapott, elmondta, hogy véleménye szerint a választások után a Parlamentben összeülő képviselőknek alkotniuk kéne egy olyan törvényt, amely lehetővé teszi majd ennek és más hasonlóan privatizált közvagyonnak a köz számára való visszaszerzését.

 

Szóba került az is, hogy a balatonberényi gyermeküdülőt a Vas megyeiek a hetvenes években társadalmi munkában építették fel, és egészen 2015-ig nyaraltak itt gyerekek. Czeglédy azt is kifejtette, hogy az elmúlt kilenc évben sem Hende Csaba, sem Ágh Péter, sem Németh Zsolt képviselő sem szólalt fel a gyereküdülő kérdésében a Parlamentben. A politikusok azt is hozzátették, a gyermeküdülő ügye korábban politikamentes volt, hiszen a városban mindenkinek az volt az érdeke, hogy minél több gyermeknek biztosítsanak lehetőséget a nyaralásra. Bár utólag Czeglédy elismerte, hogy most már rájött, ez a gondolat naivitás volt részükről.

 

 

kapcsolódó galéria
címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.