km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Influenza: több mint 44 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten

Influenza: több mint 44 ezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján február 26. és március 3. között 44 500-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön közzétett jelentésében.

 

Akut légúti fertőzéssel 251 900 ember kereste fel az orvost. Azt írták: a 9. héten influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordult betegek 42,2 százaléka gyerek, 30 százaléka a 15-34 évesek, 19,6 százaléka a 35-59 évesek, míg 8,2 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.


A múlt héten Vas vármegye kivételével valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A laboratóriumba küldött 324 légúti mintában az influenza pozitivitási aránya 22,6 százalék, a SARS CoV-2-é 1,7 százalék volt.


Kórházba a 9. héten 284 embert vettek fel súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 31-en szorultak intenzív ellátásra - írták. (MTI)

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.