km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Időjárás: szélvihar és jégdarazápor

Időjárás: szélvihar és jégdarazápor

Napközben ismét megerősödik az északnyugati szél és időnként viharos (~60-70 km/h) széllökésekre, főként a Dunántúl északi felében, valamint a középső országrészben lehet számítani, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzáteszik, hogy a magasabban fekvő területeken, záporok, zivatarok környezetében, illetve a Balaton térségében ezt meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A légmozgás várhatóan estére mérséklődik.


Délután a Tisza vonalának tágabb környezetében akár zivatar is kialakulhat, amelyet jégdarazápor is kísérhet.


Vas megyére elsőfokú riasztást adtak ki, mivel a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.