km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég

Időjárás: két zivatarcella is mozog a nyugati határszélen, Ausztriában többféle leszakadt az ég

Steiermark és Alsó-Ausztria keleti részén alakultak zivatarok hétfő délután, írják osztrák meteorológiai híroldalak. A felhők Magyarország felé tartanak, az még kérdéses, hoznak-e csapadékot.

A radarképek szerint két cella is mozog a magyar határ környékén, az egyik Felsőpulya környékén, a másik nyugatabbra alakult ki. Az utóbbi a Szombathelytől 80 kilométerre található Birkfeldben, majd Hartbergben okozott felhőszakadást és jégesőt. Mindkét felhőtömb nyugati irányban mozog (a vasi megyeszékhelyről jól láthatóak) - azt egyelőre nem tudni, hogy hoznak-e  csapadékot magyar területre is. 


Birkfeldben így zuhogott az eső:


 

 
 
 
 

A Birkfeldből keletre fekvő Pöllauban jég is hullott:


 

 

 

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal az esélyekről azt írja, hogy a Ausztria keleti felén kialakult az első zivatarcellák lassan helyeződnek át az országhatár felé. "Elsősorban a Sopron és Kőszeg vonalon van kis esély a kialakulásukra a következő órákban. Mivel száraz a légprofil így lehetséges hogy kiszáradnak, szétesnek mire áthelyeződnek felénk, de ez a száraz légprofil hevesebb zivatarcellákat produkálhat amennyiben megmaradnak. Kísérőjelenségként nagyobb méretű jégszemekre és kis területen légzuhatag kialakulására számíthatunk", olvasható az előrejelzésben. 


Borítókép: Martin Reitbauer/Facebook

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.