km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Idén bizakodóbbak a vépi programszervezők

Idén bizakodóbbak a vépi programszervezők

A tavalyi év programjaira is rányomta a bélyegét a koronavírus Vépen. Idén azonban jóval bizakodóbbak a szervezők, derül ki abból az előterjesztésből, mely a legutóbbi testületi ülésen került a képviselők elé. Idén egynapos lesz Vép nagyrendezvénye, a Világ Közepe Fesztivál, melyet június 25-én tartanak majd.

 


A március végi testületi ülésen a művelődési ház és könyvtár is beszámolt 2020/21 évi munkájáról. Az elmúlt két évre rányomta a bélyegét a koronavírus járványhelyzet, ezért jóval kevesebb és kisebb volumenű rendezvényeket tartottak Vépen. 2020. március 14. és 2021. május 18. között zárt ajtók mögött folyt a munka, a járvány kezdeti időszakában a művelődési ház munkatársai maszkokat készítettek a helyiek részére. Telefonon és online tartották a kapcsolatot a lakossággal. 


A zárás második fázisára már felkészültebbek voltak, a törvényi előírások betartása mellett például már a könyvtári ellátást is biztosították. Ez idő alatt nagyobb figyelmet kapott a Facebook-oldaluk, online játékokat kezdeményeztek, kreatív ötleteket osztottak meg. Videót készítettek a magyar kultúra napja alkalmából, kalandjátékra hívták az érdeklődőket, hogy felfedezzék Vép helyi értékeit. 


A település nagyrendezvénye, a Világ Közepe Fesztivál 2019-ben lett 10 éves. A járványhelyzet alatt helyette Nyárbúcsúztató Kisvárosnap rendezésével hozták össze a közösségeket, volt főzőverseny és színpadi produkciók is. Az idei évben bíznak benne a szervezők, hogy javul a vírushelyzet, és bátrabban tervezhetnek. Az már kiderült, hogy idén újra lesz Világ Közepe Fesztivál, melyet június 25-én, szombaton tartanak majd, ennek előkészületei már zajlanak. Emellett remélik, hogy a hagyományos gyereknap, a Tündérkert, a reneszánsz forgatag, és az Erdődy-előadások is zavartalanul várhatják majd az érdeklődőket. 

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.