km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Húsvéti vásár: kisvasút, mesesziget, koncertek és gasztronómia

Húsvéti vásár: kisvasút, mesesziget, koncertek és gasztronómia

Hatalmas légvár, kisvasút, műfüves játszótér és mesesziget is várja a gyerekeket a díszített szekerek, fanyuszik mellett a Fő téri húsvéti vásárban, és persze találkozhatnak ismét a város kabalafigurájával, Ludovicus-szal. A felnőttek számára is számos újdonságot és meglepetést hoz a programsorozat, amelynek részleteit a helyszínen ismertették.

 

Folyamatosan érkeztek a pavilonok a Fő térre kedden délután, és a fából faragott nyuszik is kikerültek már.  Április 8-tól 16-ig várja a szombathelyieket, Vas megyeieket, és mindenkit az országból a szombathelyi húsvéti vásár. 20 kereskedő lesz jelen. Három év után újra megtarthatja Szombathely a közkedvelt programsorozatot, ami számos meglepetést is tartogat. 


Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy a zenei programok mellett idén újdonságként egy műfüves játszótér is lesz, ami a Széchenyi utca felől található majd, ez várja a legkisebbeket. Koncertekkel is találkozhatunk és természetesen azzal a nagyszerű díszlettel, ami ilyenkor a Fő térre ki szokott kerülni. Hozzátette, biztos benne, hogy a szombathelyiek is hiányolták már ezt a programot. 


 A pandémia miatt az elmúlt években kimaradt a népszerű program, idén viszont a jól bevált elemek mellett számos újdonságra is számíthatnak kicsik és nagyok egyaránt. Az április 8-i nyitónapon a Háklár Banda és a Koprive zenél, másnap pedig új tagokkal debütál a Mokka Tribute. 


Szántai Gyula (Kacsa), a Mokka Tribute Zenekar vezetője szerint a zenekart bedobják a mélyvízbe. A héten háromszor is próbáltak, tehát rajtuk nem fog múlni. Mindent el fognak követni, hogy abban az egy órában nagyon jól érezze magát mindenki.


Prieger Szabolcs programszervező elárulta, hogy szombaton jön az igazi meglepetés, a Bolondok Aranya nevű fiatal szombathelyi zenekar után. Ismét összeáll új tagokkal a Mokka Tribute Zenekar Szántai Gyula/Kacsa vezetésével, és ez lesz a bemutatkozó koncertjük. A következő hétvége meg elsősorban a gyerekeké egy nagyszabású játszóházzal készülnek 16-án.


A meséké lesz a főszerep nagyszombaton. A Nyitott Városháza sorozat részeként meseszigetté válik a Fő tér Széchenyi utca felőli területe. A szülők pedig a Bécsi Kávézóban szakértőkkel beszélgethetnek arról, miként hatnak a mesék a gyerekek fejlődésére. 


Pavelkovits Petra programszervező hozzáfűzte, hogy ezen kívül a gyermekek számára készülnek mesesarokkal, a Weöres Sándor Színháztól jönnek majd mesés játékkal, Háklár Dóri érkezik egy zenés-verses programmal. Kint lesz Rónaszéki Linda, akinek a mesekártyáival lehet meséket készíteni, alkotni, Keresztes Ádám András grafikus fogja helyben illusztrálni ezeket a gyerekeknek, amit meg is kapnak ajándékba.


A húsvéti vásár elmaradhatatlan szereplője a gasztronómia. Nem hiányozhatnak a megszokott ízek és ételek, emellett idén négy autóval érkezik a Food Truck Show, például görög csemegéket is hoznak, és bemutatkozik az első szombathelyi Food Truck is. Az óvodások tojásfákat díszítenek. A húsvéti vásárban ismét találkozhatunk Ludovicus-szal, a város kabalafigurájával.

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.