km/óra
  2024.07.21., vasárnap  •  Dániel, Daniella napja
Húsvéti vásár: kisvasút, mesesziget, koncertek és gasztronómia

Húsvéti vásár: kisvasút, mesesziget, koncertek és gasztronómia

Hatalmas légvár, kisvasút, műfüves játszótér és mesesziget is várja a gyerekeket a díszített szekerek, fanyuszik mellett a Fő téri húsvéti vásárban, és persze találkozhatnak ismét a város kabalafigurájával, Ludovicus-szal. A felnőttek számára is számos újdonságot és meglepetést hoz a programsorozat, amelynek részleteit a helyszínen ismertették.

 

Folyamatosan érkeztek a pavilonok a Fő térre kedden délután, és a fából faragott nyuszik is kikerültek már.  Április 8-tól 16-ig várja a szombathelyieket, Vas megyeieket, és mindenkit az országból a szombathelyi húsvéti vásár. 20 kereskedő lesz jelen. Három év után újra megtarthatja Szombathely a közkedvelt programsorozatot, ami számos meglepetést is tartogat. 


Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy a zenei programok mellett idén újdonságként egy műfüves játszótér is lesz, ami a Széchenyi utca felől található majd, ez várja a legkisebbeket. Koncertekkel is találkozhatunk és természetesen azzal a nagyszerű díszlettel, ami ilyenkor a Fő térre ki szokott kerülni. Hozzátette, biztos benne, hogy a szombathelyiek is hiányolták már ezt a programot. 


 A pandémia miatt az elmúlt években kimaradt a népszerű program, idén viszont a jól bevált elemek mellett számos újdonságra is számíthatnak kicsik és nagyok egyaránt. Az április 8-i nyitónapon a Háklár Banda és a Koprive zenél, másnap pedig új tagokkal debütál a Mokka Tribute. 


Szántai Gyula (Kacsa), a Mokka Tribute Zenekar vezetője szerint a zenekart bedobják a mélyvízbe. A héten háromszor is próbáltak, tehát rajtuk nem fog múlni. Mindent el fognak követni, hogy abban az egy órában nagyon jól érezze magát mindenki.


Prieger Szabolcs programszervező elárulta, hogy szombaton jön az igazi meglepetés, a Bolondok Aranya nevű fiatal szombathelyi zenekar után. Ismét összeáll új tagokkal a Mokka Tribute Zenekar Szántai Gyula/Kacsa vezetésével, és ez lesz a bemutatkozó koncertjük. A következő hétvége meg elsősorban a gyerekeké egy nagyszabású játszóházzal készülnek 16-án.


A meséké lesz a főszerep nagyszombaton. A Nyitott Városháza sorozat részeként meseszigetté válik a Fő tér Széchenyi utca felőli területe. A szülők pedig a Bécsi Kávézóban szakértőkkel beszélgethetnek arról, miként hatnak a mesék a gyerekek fejlődésére. 


Pavelkovits Petra programszervező hozzáfűzte, hogy ezen kívül a gyermekek számára készülnek mesesarokkal, a Weöres Sándor Színháztól jönnek majd mesés játékkal, Háklár Dóri érkezik egy zenés-verses programmal. Kint lesz Rónaszéki Linda, akinek a mesekártyáival lehet meséket készíteni, alkotni, Keresztes Ádám András grafikus fogja helyben illusztrálni ezeket a gyerekeknek, amit meg is kapnak ajándékba.


A húsvéti vásár elmaradhatatlan szereplője a gasztronómia. Nem hiányozhatnak a megszokott ízek és ételek, emellett idén négy autóval érkezik a Food Truck Show, például görög csemegéket is hoznak, és bemutatkozik az első szombathelyi Food Truck is. Az óvodások tojásfákat díszítenek. A húsvéti vásárban ismét találkozhatunk Ludovicus-szal, a város kabalafigurájával.

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
legfrissebbek
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség
A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.
Magyar Nagydíj: Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen
Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.
A nyári betegségek egy része megelőzhető
Napszúrással, felfázással és a kánikula idején nem megfelelően használt légkondicionáló készülékek okozta megbetegedéssel keresik fel leginkább a betegek az orvosi rendelőket a napokban. A legtöbb bajt ugyanakkor a szakértők szerint meg lehet előzni kis elővigyázatossággal és odafigyeléssel.
Lovaglás, népzene és tánc a Vasi Skanzenben
Játékos természetismereti programok, nemezelés, agyagformázás, csuhézás, fafaragás, íjászkodás, lovaglás, népzene és tánc várta a gyerekeket a 27. alkalommal szervezett Pajta Táborban. Szabad levegőn, a Vasi Skanzen területén tartják a foglalkozásokat.
Újabb fejlesztés indult el a Gondosóra programban
Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebookon.