km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Újabb járdaszakaszok újultak meg Szombathelyen

Újabb járdaszakaszok újultak meg Szombathelyen

Mintegy 14 millió forintból újult meg két járdaszakasz a Hunyadi és a Szent Gellért út kereszteződése környékén. Egyiknél a kerékpárút, másiknál a csapadékvíz-elvezető rendszer is javításra szorult. A Reguly előtt is épült egy zebra, piktogramokkal a szélén.

 

A Hunyadi és a Szent Gellért utca kereszteződésében jelentették be az önkormányzati képviselők és a város alpolgármestere, hogy megújult két járdaszakasz a környéken. A Hunyadi út 66. előtt egy buszmegállós, a templom előtt pedig egy összetett járdaszakaszt korszerűsítettek.


Kelemen Krisztián képviselő elmondta, hogy a védett kerékpárút, ami közlekedésbiztonsági szempontból is nagyon fontos, közel 140 méter hosszúságban kapott új aszfalt felületet. Ez a beruházás közel 8 millió forintba került.


A Reguly iskola és a lángosos miatt sokan járnak errefelé gyalog, ez indokolta ezt a másik felújítást. A csapadékvíz-elvezető rendszert is javították, így hatmillió forintba került a beruházás.


Németh Ákos képviselő hozzátette, 135 méteren megújult a járdaszakasz a Rumi és a Rákóczi utca között. Kettős szempontrendszer alapján állapítják meg, melyik az a járdaszakasz, amelyiket felújítanak, holott tudják,nagyon sok helyen lenne rá szükség. Az egyik szempont az, hogy mennyire van leromlott állapotban, másik meg, hogy milyen sokan használják.


A két szakasz közel 14 millió forintba került. A SZOVA Zrt. végezte a javítási, aszfaltozási munkálatokat. 


16 járdát, két gyaloghidat és két nagyon forgalmas buszöblöt újított fel idén az önkormányzat - mondta el Horváth Soma alpolgármester, majd így folytatta: ”Fontos, hogy önerőből, önkormányzati forrásból, annak ellenére, hogy a kormány jelentősen megvágta az önkormányzati büdzsét, hiszen a bevétel egy jelentős részét elvonta. Én azt gondolom, hogy ez óriási előrelépés. A Stromfelden folyik egyébként egy felújítás, ami most fog a napokban befejeződni.”


Korábban a német nemzetiségi önkormányzat kereste meg a Reguly iskolánál egy zebra létesítésének kérésével Kelemen Krisztiánt, ő a körzet képviselőjével, Németh Ákossal összefogott, és mostanra itt is megvalósult a piktorgramokkal is biztonságosabbá tett gyalogátkelőhely. 

 

Az eseményről a Szombathelyi Televízió is tudósított: 

 

 

Fotó: Nagy Jácint


 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.