km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Horváth Boldizsárról készült falikép

Horváth Boldizsárról készült falikép

Névadójáról készített nagyméretű falikép díszíti mostantól a Horváth Boldizsár Technikum földszinti emlékfalát. Szántó István festménye a XIX. század meghatározó magyar jogtudósát és közéleti személyiségét abban a korszakában ábrázolja, amikor Szombathely főjegyzője volt. A falikép ünnepélyes leleplezésén a megyei főjegyző, Balázsy Péter hangsúlyozta, jó döntés volt az iskola egykori névválasztása, hiszen Horváth Boldizsár szimbóluma a polgárosodásnak. László Győző alpolgármester pedig a kiemelte, a politikus munkássága ma is iránymutató. A Kiegyezés kori igazságügy-minisztert a Vasi Jogászegylet elnöke is méltatta: nevéhez fűződik több liberális reform, például az, hogy a bírói függetlenség érdekében szétvált a közigazgatás és az igazságszolgáltatás.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!