km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Holokauszt-megemlékezés: 78 éve deportálták a szombathelyi zsidóságot

Holokauszt-megemlékezés: 78 éve deportálták a szombathelyi zsidóságot

A szombathelyi zsidóság deportálásának 78. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Szombathelyi Zsidó Hitközség a Batthyány téren, olvasható a város honlapján. Az eseményen köszöntőt mondott Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség tiszteletbeli elnöke, Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke és Fekete Szabolcs Benedek, a Szombathelyi Egyházmegye segédpüspüke. A megemlékezésen Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében koszorút helyezett el dr. László Győző alpolgármester Bokányi Adrienn és Szuhai Viktor tanácsnokokkal.

 

Fotó: Csonka András/AGORA Savaria
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.
Folytatódik a meleg, napsütéses idő
Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Anno: ezrek vonultak fel a Karneválon
A karneváli forgatagot, amit nagy színjátéknak és eleven történelemkönyvnek egyaránt neveztek, 1961 szeptemberének végén láthatták először a város lakosai. A Savaria Karnevált –1963 kivételével – 1969-ig minden év augusztus utolsó vasárnapján rendezték meg. A felvonulást 1965-ben, 1966-ban a televízió is sugározta.