km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Holnap több mint négyezren kapják meg a megyében a második Pfizer-oltást

Holnap több mint négyezren kapják meg a megyében a második Pfizer-oltást

Több mint négyezer ember másodoltására készülnek a megye oltópontjain. A Pfizer-vakcina első adagját ugyanis ennyien kapták meg április 30-án. Az ominózus napon lehetett először ezt az oltást igényelni. Olyan sokan próbáltak időpontot foglalni, hogy leállt a rendszer, ezért többen regisztráció és bejelentkezés nélkül is megkapták az oltást. A „szabad Pfizer-napon” oltottak kerülnek most ismét sorra. De hogy ne kígyózzanak újra hosszú sorok az oltópontok előtt, azt kérik az emberektől, a kapott időpontnál 1,5-2 órával korábban érkezzenek.

 

A szomszéd utcákon is kanyargott a sor a volt tüdőgondozóban és éppúgy a volt rendelőintézetben berendezett oltópontok előtt április 30-án. Hamar híre ment, hogy bejelentkezés nélkül is hozzá lehet jutni a Pfizer vakcinához. Vas megyében több mint négyezren kapták meg egyetlen nap alatt az első oltásukat. Szombathelyen pedig kétezer fölött volt a számuk. Bár plusz orvosokat is küldtek a  helyszínekre, hosszú sorok alakultak ki. A „szabad Pfizer-napként” emlegetett időpontban oltottak másodoltása június 4-én, pénteken esedékes. A Markusovszky kórház szeretné elkerülni az esetleges tumultust, ezért sajtóközleményt adtak ki, a helyszíneken pedig katonák segítenek majd a betegirányításban.


Dr. Stánitz Éva, a Markusovszky órház orvosigazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, mivel akkor technikai okok miatt csak 10 után kezdődött az oltásra jelentkezők fogadása, holnap már reggel 8-tól nyitva vannak az oltóhelyeik a sajtóközleményben közzétett helyeken, de igazából ott, ahol az első oltásukat is megkapták. De akik csak 10 után kerültek oda, mint elsők, azokat szeretné kérni, illetve mindenkit, hogy kicsit arányosan előbbi időpontban érkezzen.


Az oltásra 8.00-18.00 óráig várják az érintetteket időpont- és helyszínfoglalás nélkül a megszokott oltóhelyeken: a Petőfi Sándor utcai volt Tüdőgondozóban, a Március 15 téri volt Szakrendelőben, a kórház régi belgyógyászati tömbjének földszintjén és a MÁV rendelőben, valamint Sárváron, Celldömölkön, Körmenden, Szentgotthárdon, Kőszegen és Vasváron. Az oltandóktól azt kérik, hogy az első oltáskor kapott papíron szereplő időponthoz képest arányosan 1,5-2 órával korábban érkezzenek, tehát akinek például április 30-án 10 órakor adták be a vakcinát, az most már 8 órakor megkaphatja. Fontos, hogy június 4-én első oltást nem adnak be az oltópontokon. A Pfizert választóknak az időpontfoglalón keresztül a jövő héten lesz lehetőségük kérni ezt a vakcinát.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.