km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Hollósi Frigyes-díjat alapított a Kőszegi Várszínház

Hollósi Frigyes-díjat alapított a Kőszegi Várszínház

Hollósi Frigyes-díjat alapított a Kőszegi Várszínház. A 2012-ben elhunyt Hollósi Frigyes 17 nyáron át játszott ott, meghatározó művésze volt a közösségnek. Közvetlensége miatt sokan jó szívvel emlékeznek rá, kávét is neveztek el róla, hiszen mindig hosszú kávét ivott hideg tejjel, 2 cukorral. A Hollósi kávé ma is kapható.

 

A Hollósi Frigyes-díjat az a színművész kaphatja meg, akinek a Szent Iván-éji álomban nyújtott alakítása leginkább tetszett a közönségnek. Az idén 40 éves várszínház a jubileum alkalmából hozta létre a felejthetetlen művész emlékére a díjat. A kedvenc színészre a közönségszavazatokat a belépőjegyek hátoldalára írva lehet leadni a várszínház bejáratánál elhelyezett dobozba dobva.


Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az utolsó előadáson szeretnék ezt a díjat átadni majd valószínűleg (remélik) itt lesz Hollósi Kata, Frigyes, Frici – mindenki így ismerte – lánya, az igazi ünnep lesz. Továbbra is fenntartják azt, hogy ilyen művészekre van szükségünk, mint Frici, aki nagyon kiváló színész volt, jellemábrázoló, de emellett nagyon kiváló jellem.

 

Fotó: Kőszegi Várszínház Facebook-oldala

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.