km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Hogyan lehet védekezni a kiberbűnözők ellen?

Hogyan lehet védekezni a kiberbűnözők ellen?

Előadás, majd csoportos kvíz várta a Jászai Utcai Közösségi Térben az idős embereket a közelmúltban.

Mint a posztjukban szerepel: „Nigériai csalások, pénzügyi átverések, veszélyes linkek, SMS-ek: sok olyan eszköze van már a kiberbűnözőknek, melyeknek könnyen áldozatává válhatunk. Vas megyei esetekről is beszélt Darabosné Karba Katalin rendőr alezredes, aki bűnmegelőzés előadással érkezett a Jászai Utcai Közösségi Térbe. A program keretében egy érdekes, hasznos információkról szóló csoportos kvíz várta az érdeklődőket.”

A rendőrség beszámolója szerint hat csapat mérte össze tudását a kiberbiztonság témakörében. A feladatok között szerepelt internetbiztonsággal kapcsolatos totó, szókereső, de volt, amelyikben különböző SMS-ekről, e-mailekről kellett eldönteniük a csapatoknak, hogy azok valósak-e.

A győztes csapat továbbjutott a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság városi döntőjébe.

Fotó: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.