km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Hóátfúvás nehezíti a közlekedést Vas megyében

Hóátfúvás nehezíti a közlekedést Vas megyében

Az éjszaka folyamán viharossá fokozódó szél több helyen okozott hóátfúvást Vas megyében. Kisebb balesetek is történtek.

 

Kisebb pályaelhagyásos baleseteket, ráfutásos, vagy érintőleges koccanásokat okozott a hóátfúvás Vas megye több pontján, írja a 112press


Salköveskút közelében több jármű rekedt a 30-40 centis hóban egy kanyar után. Árokba csúszott autók jelzik, hogy több járművezető is pórul járt akkor, amikor a fekete aszfaltról hóátfuvásos területre ért.


Vép és Szombathely között egy Ikervár felé tartó Volkswagen megcsúszott a hóátfúvás miatt vastag hórétegen és érintőlegesen ütközött egy szemből érkező Volkswagennel. Azon az útszakaszon két másik autó is árokba sodródott.


Söpte és Acsád között "megszokottan" hóátfúvásos részen jól lehetett közlekedni, azonban Salköveskút és Vasasszonyfa között egy rövid szakasz több autót is csapdába ejtett. Itt egy kanyarnál lévő mélyedést töltött meg hóval a viharos szél és a gyanútlan járművezetők autója megrekedt a helyenként 40 centiméteres hóban. Ezen a helyen több autóvezető segítségével szabadultak ki gépkocsik.


Javasolják ennek az útszakasznak a kerülését. A cikk írásakor erős szél fúj és hordja a havat, emiatt fokozott óvatossággal közlekedjenek azok akik útnak indulnak. Bárhol befuthatnak rövid, de veszélyesen havas útszakaszokba. Mindenkinek azt javasolják, hogy üres-közeli üzemanyag tankkal ne induljon útnak!

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.