km/óra
  2021.01.21., csütörtök  •  Ágnes napja
Hivatalos: legkésőbb 2021 nyaráig elhalasztják a Tokiói Ötkarikás Játékokat

Hivatalos: legkésőbb 2021 nyaráig elhalasztják a Tokiói Ötkarikás Játékokat

Ahogyan az várható volt, a koronavírus miatt biztosan nem rendezik meg idén a tokiói olimpiát. Az új időpontról később dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos közleményt adott ki. A közlemény szerint Thomas Bach, a NOB elnöke és Abe Sinzo japán kormányfő kedden reggel konferencia-beszélgetés keretein belül egyeztettek a jelenlegi egészségügyi helyzetről, valamint a nyári olimpiai játékok esetleges elhalasztásáról. 

 

A beszélgetésben részt vevők egyhangú döntése alapján a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel az olimpiát elhalasztják és egy új időpontban rendezik meg, legkésőbb 2021 nyaráig. Arra, hogy mikor kerül megrendezésre a világ legnagyobb sporteseménye, több forgatókönyv is van, de ezzel kapcsolatban végleges döntés a későbbiekben születik majd. 

 

Az elmúlt napokban több sportoló, valamint Nemzeti Olimpiai Bizottság adott hangot aggályainak a nyári rendezést illetően, és a nem biztonságos rendezés mellett többek között sérelmezték azt is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyáltalán nem kereste fel a sportolókat, így semmilyen párbeszéd nem alakulhatott ki a két fél között. Elsőként Max Hartung német vívóklasszis jelezte távolmaradását, majd Kanada és Ausztrália is úgy döntött, hogy amennyiben az eredeti időpontban lesz az olimpia, nem delegálnak sportolókat, bojkottálják a játékokat. A mai napon az Amerikai Egyesült Államok, valamint Új-Zéland is nyomatékosan kérte a játékok halasztását, ami egyre inkább lépésre kényszerítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. 

 

A 2020-as olimpiát eredetileg július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg a japán fővárosban. 

 

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: hírügynökségi információk szerint február 7-ig marad a lezárás, a vendéglátás és a turizmus február végén indul újra
Az APA hírügynökség szombat késő este közzétett információi szerint február 7-ig meghosszabbítják az koronavírus-járvány miatt december végén elrendelt lezárás szabályait. A kormány vasárnap hivatalosan vasárnap jelenti be a döntéseket. 
Koronavírus-járvány Ausztria: vasárnap jelenti be a kormány az új intézkedéseket
Ausztriában a tartományi vezetők után a szakértők is egyetértettek abban, hogy a decemberi zárás intézkedéseit meg kell hosszabbítani, így elképzelhető, nem lesz lazítás január 24-től. Döntés és hivatalos bejelentés vasárnap várható
Február 8-tól kezdhet lazítani Ausztria, a vendéglátás és turizmus újranyitásáról február közepén döntenek
Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák kormány, hogy a december végén elrendelt zárást február 7-ig meghosszabbítja. Emellett az új vírusvariáns gyors terjedése miatt január 25-től elrendelte az FFP2-es maszkok viselését a kereskedelemben és a tömegközlekedésben, a védőtávolságot pedig 1-ről 2 méterre emelték.
150 új munkahely az 500 mellé: 45 millió euróból készül el az EO bevásárlóközpont új része Felsőőrött
A Rutter Immobilien Gmbh 45 millió eurós befektetéssel új bevásárlóközpontot épít Felsőőrött (Oberwart) az EO mellé, írja a meinbezirk.at.
Nem jár előnyökkel a tömeges teszten való részvétel: Ausztriában január 24-ig marad egységesen a lezárás
Ausztriában a lezárás január 24-ig mindenkire vonatkozik. Az ingyenes teszt lehetősége nem rövidíti ezt le, miután az ellenzéktől nem kapta meg a támogatást a tervezet. Ez azt jelenti, hogy a kereskedelem, a vendéglátás és az idegenforgalom csak január 25-én nyílhat meg, írja az orf.at. Az iskolák esetében még nem tiszta, hogy január 18-án vagy 25-én térnek-e vissza a normál oktatásra.
legfrissebbek
Hollandia kijárási tilalmat léptethet életbe a hétvégén
A koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében Hollandia éjszakai kijárási tilalmat kíván életbe léptetni már a hétvégétől, a kormány emellett az javasolja, hogy az ország ne fogadja a Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a dél-amerikai kontinensről érkező repülőjáratokat - jelentette be Mark Rutte holland miniszterelnök szerdán.
Trump megköszönte az elmúlt négy évet, és sok sikert kívánt a következő kormánynak
Donald Trump leköszönő amerikai elnök az Andrews támaszponton szerdán elmondott búcsúbeszédében megköszönte az elmúlt négy "rendkívüli évet", és sok sikert kívánt a következő kormánynak.
Belgrádba kerül a budapesti ATP tenisztorna
Budapest helyett Belgrádban rendeznek áprilisban tornát a férfi teniszezők számára az ATP honlapjának szerdai közlése szerint.
Megkezdődött a gázpisztolyos trafikrabló pere
Ausztriában botrány robbant ki az oltási sorrend be nem tartása miatt
Botrány robbant ki Ausztiában a koronavírus elleni oltások beadása körül, Sebastian Kurz kancellár a Kronen Zeitung című osztrák lapnak nyilatkozva szerdán megengedhetetlennek nevezte, hogy polgármesterek és feleségeik, illetve helyi prominens személyiségek soron kívül jutottak hozzá a vakcinához.