km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Hivatalos: legkésőbb 2021 nyaráig elhalasztják a Tokiói Ötkarikás Játékokat

Hivatalos: legkésőbb 2021 nyaráig elhalasztják a Tokiói Ötkarikás Játékokat

Ahogyan az várható volt, a koronavírus miatt biztosan nem rendezik meg idén a tokiói olimpiát. Az új időpontról később dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos közleményt adott ki. A közlemény szerint Thomas Bach, a NOB elnöke és Abe Sinzo japán kormányfő kedden reggel konferencia-beszélgetés keretein belül egyeztettek a jelenlegi egészségügyi helyzetről, valamint a nyári olimpiai játékok esetleges elhalasztásáról. 

 

A beszélgetésben részt vevők egyhangú döntése alapján a jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel az olimpiát elhalasztják és egy új időpontban rendezik meg, legkésőbb 2021 nyaráig. Arra, hogy mikor kerül megrendezésre a világ legnagyobb sporteseménye, több forgatókönyv is van, de ezzel kapcsolatban végleges döntés a későbbiekben születik majd. 

 

Az elmúlt napokban több sportoló, valamint Nemzeti Olimpiai Bizottság adott hangot aggályainak a nyári rendezést illetően, és a nem biztonságos rendezés mellett többek között sérelmezték azt is, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyáltalán nem kereste fel a sportolókat, így semmilyen párbeszéd nem alakulhatott ki a két fél között. Elsőként Max Hartung német vívóklasszis jelezte távolmaradását, majd Kanada és Ausztrália is úgy döntött, hogy amennyiben az eredeti időpontban lesz az olimpia, nem delegálnak sportolókat, bojkottálják a játékokat. A mai napon az Amerikai Egyesült Államok, valamint Új-Zéland is nyomatékosan kérte a játékok halasztását, ami egyre inkább lépésre kényszerítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. 

 

A 2020-as olimpiát eredetileg július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg a japán fővárosban. 

 

címkék
Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
Jövő héten ismét bajnoki mérkőzést játszik a Falco
Több mint egy hónap után lépnek újra pályára a sárga-feketék.
Már a karácsonyra készülnek a Mesebolt Bábszínházban
Az online térbe hívja óvodás nézőit a Mesebolt Bábszínház. A járványhelyzet miatt a társulat valamennyi előadása elmarad december 10-ig, de a műhelymunka nem állt meg. A Téli képek című sorozat első darabja már elkészült, ezt videóra rögzítették, és egy zárt linken eljuttatják a bérletet vásárolt intézményekhez, így a gyerekek az óvodában vagy akár otthon is megnézhetik.