km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Hímzőszakkör indul Horvátlövőn

Hímzőszakkör indul Horvátlövőn

Remek közösségépítő ötlet fogalmazódott meg Horvátlövőn. A részletekről Varga Brigitta, a település közművelődési referense mesélt.

 

– A hímzőszakkör indításának lehetőségét a Nemzeti Művelődési Intézetnek köszönhetjük, hiszen az általuk létrehozott „A szakkör” -ön keresztül volt lehetőségünk pályázatot benyújtani, így a szakkörhöz szükséges eszközöket és alapanyagokat is a Nemzeti Művelődési Intézet állta, melyet 2021. november 23-án és 25-én tudtunk átvenni a jáki művelődési központban. A kurzus indításának feltétele az volt, hogy minimum 5 fő jelentkezzen. Szerencsére vannak a falunak olyan lakói, akiket a mai napig érdekel a hímzés, hiszen régebben nagyszüleink és dédnagyszüleink a szabadidejük nagy részét ezzel a tevékenységgel töltötték. Az elmúlt 20 évben nem volt lehetőség ilyen szakköri tevékenység indítására Horvátlövőn. A szervezés és tervezés nagyon gyorsan jött, hiszen egyik pillanatról a másikra kellett úgymond a falu lakossága helyett dönteni, hogy melyik az a tevékenység, illetve elfoglaltság, amelyet a falu nagy része szívesen csinál. Végül a hímzésre esett a választás, ezzel az idősebb korosztályt próbáljuk egy kicsit kimozdítani a jelenlegi állapotból. Az első találkozásunk januárban lesz – fogalmazott Varga Brigitta.

 

Krilov István

Borítókép: Varga Brigitta

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.