km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Hiába vezetett a szünetben, kiesett a Dunaújváros ellen a Magyar Kupából az SZKKA

Hiába vezetett a szünetben, kiesett a Dunaújváros ellen a Magyar Kupából az SZKKA

A kiélezett mérkőzésen a végjáték döntött a házigazda javára.

 

Kedden délután a Magyar Kupában lépett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. A szombathelyiek Dunaújvárosban, a DKKA ellen kezdték meg szereplésüket az idei kiírásban. 

 

A hazaiak kezdtek jobban, már négy találattal is vezettek, Marosán György lányai azonban nem hagyták annyiban a dolgot és 6-4-re felzárkóztak - olvasható a klub honlapján. Nagy csata folyt a pályán, a játékrész derekán már a vendégek vezettek, 7-8-nál pedig időt kért Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője. Nagyon elkapta a fonalat a szombathelyi alakulat, tovább nőtt az előny, az első játékrész végén 15-18-ra az SZKKA vezetett. 

 

A folytatás már nem alakult ennyire jól a vasiak számára, a dunaújvárosiak Szalai Babett vezérletével fordítottak, 20-19-nél már ők álltak közelebb a győzelemhez. A minimális előny a házigazdánál volt, ellépni azonban nem igazán tudtak, folyamatosan lőtávolon belül tudott maradni az SZKKA. Így érkeztek az utolsó tíz perchez a csapatok, ám ekkor a Dunaújváros erősített, 30-26-ra elhúzott, innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni a fehérmezes együttes. Két gólra ugyan még visszajöttek Pődör Rebekáék, a DKKA előnye azonban kitartott, a találkozó 32-29-es végeredménnyel zárult.

 

Marosán György tanítványai a hétvégén rangadót játszanak a bajnokságban, a csapat a Budaörs otthonába látogat.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.