km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Hiába küzdött nagyot a Falco, elmaradt a bravúr Zaragozában

Hiába küzdött nagyot a Falco, elmaradt a bravúr Zaragozában

A szombathelyieknek végig futniuk kellett az eredmény után, és bár az utolsó negyedben volt esély a fordításra, a végére elfáradtak a sárga-feketék.

 

KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT

CASADEMONT ZARAGOZA - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 85-76 (19-14, 31-17, 15-26, 20-19)

 

Zaragoza: Bray -, Barreiro 5/3, Ennis 14/9, Benzing 14/6, Hlinason 12. Csere: Garcia 6/6, Sulaimon 13/9, Brussino 9/9, Justiz 12

Vezetőedző: Sergio Hernández

Falco: Anderson 5/3, Váradi 6, Perl 17, Bruinsma 21/9, Searcy 15. Csere: Lake 7, Milosevics 5

Vezetőedző: Gasper Okorn

 

Egy héttel a Novgorod elleni találkozó után újabb Bajnokok Ligája mérkőzés várt a Falco együttesére. A sárga-feketék ezúttal ahhoz a Zaragozához utaztak, amellyel az előző szezon során is egy csoportban szerepeltek. A spanyolok két győzelemmel, a csoportot vezetve várhatták az összecsapást, míg a Falco a Nyizsnyij Novgorodhoz hasonlóan egy győzelemmel és egy vereséggel a háta mögött érkezett a mérkőzésre. 

 

Searcy duplája nyitotta a találkozót, majd rövid idő leforgása alatt öt pontot dobtak a spanyolok és átvették a vezetést. A hibákkal és labdaeladásokkal tarkított pontcsendet egy hazai faultos kosár és jó büntető törte meg, majd újabb két pontjának köszönhetően 10-4-re lépett meg a Zaragoza. Egy eladott labda utáni Ennis-triplát követően már 15-4 volt a házigazdának, majd Perl és Anderson pontjaival 15-9-ra kapaszkodtak a sárga-feketék. Hlínason kilencedik pontja után Bruinsma-tripla és Perl-kosár következett, másodpercekkel a negyed vége előtt három pontra zárkóztak a szombathelyiek. Az utolsó momentum ismét Hlínason nevéhez fűződött, az ő kosarával 19-14-re vezetett az aragóniai csapat az első tíz perc után.  

 

Brussino-tripával kezdődött a második tízperces etap, majd Bruinsma közelről talált be – fél percre rá fordult a kocka: a spanyolok kettesére Bruinsma ezúttal egy triplával felelt, ekkor 24-19 volt az állás. Milosevics egy büntetőt dobott be, majd sorban kilenc Zaragoza-pont következett, így 33-20-ra elhúztak a spanyolok. Sulaimon hármasával, majd duplájával az addigi legnagyobb különbséget jegyezhettük fel, átlépve a negyed felét 39-24-re lépett meg a házigazda. A különbség a folytatásban tovább nőtt, egy újabb Brussino-triplával már 47-27 volt az eredményjelzőn. Végül 50-31-es hazai vezetéssel mehettek a nagyszünetre a csapatok. 

 

Bruinsma nehéz kosarával indult a második félidő, majd felváltva követték egymást a pontok mindkét oldalon. A Zaragozánál Justiz gyarapította pontjai számát, még a kihagyott büntetők ellenére is. A spanyoloknál érezhetően alábbhagyott a koncentráció, a szombathelyiek pedig igyekeztek kihasználni a megingásokat és lőtávolon belülre kerülni az utolsó negyedre. 53-39-nál Brussino triplája vendég szempontból nagyon rosszkor jött, de Anderson és Searcy szép összjátékának köszönhetően tovább üldözte ellenfelét a szombathelyi alakulat. A Falco támadásban érezhetően feljavult, de ahhoz, hogy még közelebb tudjanak jönni, a védekezésen is szigorítani kellett. Ez meg is érkezett, Perl 2+1-es akciója után már csak nyolc pont volt a Zaragoza előnye, 61-53-at mutatott az eredményjelző. Két Váradi-Lake akció után már csak hat pont volt a differencia, de Ennis utolsó másodperces betörésének köszönhetően 65-57-tel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre. A vendégek így is kiváló negyedet produkáltak, tizenegy ponttal dobtak többet spanyol ellenfelüknél.

 

Ennis ott folytatta, ahol abbahagyta, az ő triplájával ismét tízen kívülre került a Falco, 68-57 volt az állás. Perl és Milosevic révén gyorsan visszajött hétre a vasi együttes, de Ennis-re nem igazán volt ellenszer. Benzing könnyű kosara után Gasper Okorn időt kért, ő is érezte, hogy nem igazán fér bele több hiba, ha meccsben akar maradni a csapat. A szombathelyiek nagyot küzdöttek, Searcy és Bruinsma pontjai után ismét tízen belül volt a sárga-fekete alakulat. A kosarak ezúttal jöttek a támadások végén, viszont ez igaz volt a másik oldalon is, a spanyolok megintcsak elképesztő hatékonysággal dobtak kintről. Három és fél perccel a találkozó vége előtt 83-71-es hazai vezetésnél ismét időt kért a szlovén szakvezető, hogy még jobban feltüzelje az övéit a hajrára. Bruinsma triplája után egy utolsó reménysugár felcsillant a szombathelyiek előtt, majd ismét az amerikai szerezte a Falco pontjait. A vasiak az utolsó pillanatig küzdöttek, de a Zaragoza előnye kitartott, a spanyolok harmadik mérkőzésüket is megnyerték az idei kiírásban, ezúttal 85-76 arányban. 

 

A két csapat hat nap múlva ismét összecsap egymással, a Falco december 22-én az Aréna Savariában vághat vissza a spanyoloknak. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.