km/óra
  2023.02.03., péntek  •  Balázs napja
Hiába a sok lehetőség, elszenvedte első vereségét a felkészülés során a Haladás

Hiába a sok lehetőség, elszenvedte első vereségét a felkészülés során a Haladás

A szerdai pihenő után több kulcsjátékos is visszatért a csapatba a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésen. Mátyus János együttese nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét, a hazaiak viszont kétszer is a kapuba találtak, így 2-0 arányban legyőzték a szombathelyi együttest.

 

Mosonmagyaróvári TE 1904 – Szombathelyi Haladás 2–0 (0–0)

Haladás: Rózsa – Auer, Csilus, Németh Milán, Debreceni – Jancsó, Németh Márió, Szekér – Illés (Holdampf, 46.), Simon A. (Tóth B., 46.), Rácz (Tóth M., 46.).

Edző:Mátyus János.

Gólszerzők: Szalka (53.), Nagy L. (88.) 

 

Szombaton vívta negyedik felkészülési mérkőzését a Szombathelyi Haladás együttese, a zöld-fehérek a Mosonmagyaróvár együtteséhez látogattak. A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet a szombathelyi Bokor Bence, Balogh Ferenc pedig a kispadon kezdte a találkozót, de a korábban szintén Szombathelyen játszó Tóth Martin, és Czingráber Máté is ott volt a Mosonmagyaróvár keretében. 

 

A találkozó első lehetősége az MTE előtt adódott, ám Rózsa védeni tudta Nagy Kevin hétméteres lövését. A 11. percben Rózsának egy 13 méteres kellett fognia, de ez sem okozott neki gondot. A vasiak a 19. percben veszélyeztettek először: Szekér csent labdát az ellenfél térfelén, de a bal alsóba tartó lövését fogta Heinrich. A 34. percben Rácz adott be balról, Auer 16 méterről leadott lövését azonban védte a hazaiak kapusa. Nem sokkal ezután Bohner passza után Szalka lépett ki, de 14 méterről mellé durrantott. Kicsit felpörgött ebben a periódusban a meccs: Németh Márió lépett be a 16-oson belülre, lement a vonalig, de a középre érkező labdája az egyik óvári belső védőn felpattant, így megkaparintotta azt Heinrich. A 44. percben Rácz centerezett a bal oldalról, Simon pedig a kapuba talált, de a gólt les miatt a játékvezető érvénytelenítette. Ezzel még nem volt vége az első játékrésznek, ugyanis egy hazai akció végén Szalka lőtt kapura 15 méterről a hosszú sarok felé, de Rózsa nagy bravúrral szögletre paskolta a labdát.

 

Hiába frissített a csapaton a szünetben több helyen is Mátyus János, az első gólt mégis a hazaiak szerezték. Az 53. percben Horváth kapott labdát a bal szélen, 14 méterről lőtt, Rózsa ezt még védeni tudta, de a labda éppen az érkező Szalka elé került, aki közelről a rövid alsóba bombázott, ezzel megszerezte a vezetést a Mosonmagyaróvár. Tíz perc múlva Tóth Martin szabadrúgásánál is közbe kellett avatkoznia Rózsának. A 70. percben Auer beadását Tóth Barna készítette le Csilusnak, aki 19 méterről lőtt kapásból fölé.  A következő akció végén Tóth Barna fejezte be a támadást,de fejese elkerülte a bal felső sarkot. A 75. percben Németh Márió éles szögből elvégzett szabadrúgásánál kellett bravúrral védenie Heinrichnek. A zöld-fehérek hajtottak, mentek előre, de egy újabb mosonmagyaróvári kontra eldöntötte a találkozót. Két perccel a vége előtt Nagy Lionel kapott egy kiugratást, és a kapujából kirontó Rózsa fölött a hálóba emelt, ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény.

 

Hiába játszott mezőnyfölényben a zöld-fehér együttes, a hazaiak könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket, így elszenvedte első vereségét a felkészülés során Mátyus János együttese. Folytatás kedden, július 21-én Gornja Radogában, méghozzá a magyar bajnok Ferencváros ellen.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Már esik a hó Szombathelyen is!
Egyre többfelé havazik a melegfront felhőzetéből, a Dunántúlon többfelé már kifehéredett a táj - adja hírül az Időkép.
Mi mennyivel drágul a dohányboltokban?
Megosztotta a dohányosokat az elmúlt napokban a jövedékiadó-változás kérdése, ám az Index érdeklődésére a NAV egyértelművé tette: 2023. február 1-jével azok a hevített termékek kerültek a jövedéki adó hatálya alá, amelyek nem tartalmaznak dohányt. A mostani módosítás elsősorban olyan növény- vagy gyümölcsalapú termékeket érint, amelyeket eddig kiskereskedelmi láncok polcairól vagy webáruházakból lehetett beszerezni - írja az Index.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
„Gyere velünk, csináld velünk: a Derkovits iskola csapata megnyerte a területi elődöntőt
Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő területi elődöntőjét. Ma délelőtt az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában csaptak össze Vas, Zala és Somogy vármegye legjobb alsó tagozatosai. A Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén az országos bajnoki döntőbe jutás volt a tét. A hazai színeket a Derkovits Gyula és a Gothard Jenő Általános Iskola csapata képviselte.
Dr. Györke Eszter: „Szeretettel, odafigyeléssel fordulok a betegeim felé”
Vérképzési és daganatos betegségben szenvedő gyerekeket gyógyít mindennap, ami az orvoslás egy különösen nehéz, lelkileg is megterhelő szakterülete, miközben maga is kétgyermekes édesanya. Ha épp nem a kórházi ambulancián vagy az osztályon dolgozik, családjának és a hobbijának él: szenvedélyes néptáncos. Dr. Györke Eszterrel, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermek-onkohaematológusával beszélgettünk, aki toronymagasan megnyerte az Év Vasi Embere 2022 közönségszavazását.