km/óra
  2021.10.22., péntek  •  Előd napja
Hétvégi programajánló: Szent Iván-éji vigasságok és koncertek

Hétvégi programajánló: Szent Iván-éji vigasságok és koncertek

Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a megyében élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: Szent Iván-éji vigasság, koncertek és színházi előadás várja az érdeklődőket.

 

RENDEZVÉNY


SZENT IVÁN-ÉJI VIGASSÁGOK
Június 19–20., szombat-vasárnap
CSÓNAKÁZÓTÓ
A Bartók Béla körúton vidámpark, a Csónakázótó szigetén Gasztrosziget és koncertek várják az érdeklődőket. A rendezvényhelyszínek szabadon látogathatók, a színpadok előtti koncerttérbe való belépéshez azonban védettségi igazolvány szükséges. Pénteken délután 3 órától szombaton hajnali 2-ig, valamint szombaton délelőtt 11 órától vasárnap hajnali 2-ig lezárják a Bartók Béla körút Kenderesi úttól az uszodaparkolóig terjedő szakaszát, ennek megfelelően módosul a 29A és 29C helyi járatos buszok útvonala.
Június 19.
Gasztrosziget 
15.00: Magyarország–Franciaország meccs közvetítése. Szakkommentátor Halmosi Zoltán és Halmosi Péter
17.00: Kellene Kis Kert Zenekar
18.00: Gargantua Zenekar
21.30: Mokka Tribute Band
23.10: DJ Benkő
24.00: Tűzijáték
Ugytudjuk.hu színpad – Tófürdő zárt parkoló
20.00: Oláh Gergő és a Roma Soul
Június 20.
Gasztrosziget
11.00: Apák napi kulturális és kézműves vásár
12.00: Radics Sándor mestercimbalmos játéka


EMLÉKHELYEK NAPJA
Június 20., vasárnap 
KŐSZEG – JURISICS VÁR
Az emlékhelyek napja alkalmából egész napos ingyenes kézműves foglalkozás és ingyenes audio guide várja látogatóinkat.


SZÍNHÁZ


VÁLASZFALAK
Június 19., szombat 

KŐSZEG – JURISICS VÁR
Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű? Lehet, hogy ők is ugyanolyanok, mint bárki? Tele beteljesítetlen tervekkel, viszonzatlan érzésekkel, eltitkolt frusztrációkkal? A mama bedobja a bombát. Kezdődhet a romeltakarítás. Besss Wohl friss darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről. 


FARSANG, AVAGY EZ IS MEKKORA EGY TAHÓ
Június 23–25., szerda–péntek  19.00

WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ
Nagyszínpad. Duplacsavaros, vérbő komédia a Mohácsi testvérek tolmácsolásában, a rájuk jellemző pezsgő humorral fűszerezve.


ELŐADÁS


EURÓPAI RÉGÉSZETI NAPOK
Június 19., szombat  17.00
B. Benkhard Lilla régész „A kőszegi Zwinger” című előadása hallgatható meg, melyben a védművet a legújabb kutatások tükrében tárgyalja. Az előadás online valósul meg, melyen ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet a muzped@kvmkl.hu e-mail címen.


KONCERT


MINI AKUSZTIK FESZTIVÁL
Június 19., szombat 17.00

BOHÉM
Június 19-én, szombaton 5 remek akusztikus előadó és formáció szolgáltatja a háttérzenét a Bohém kerthelyiségében. A mini fesztivál két részletben zajlik majd, az első blokk délután 5-kor, a második este 8-kor kezdődik. A fellépők: George Tremolo, Labritz András, Poócza "Nonsense" András, RM Acoustic, Will Burn. Mivel ülőhelyes, szabadtéri rendezvény lesz, így a védettségi igazolvány nem kötelező.


ROCKABILLY PIKNIK
Június 19., szombat 19.00

VÉGÁLLOMÁS KLUB
A Végállomás Kert idei nyitórendezvényét június 19-én, szombaton rendezik meg, mégpedig egy fergeteges rockabilly piknik keretében, ahol Szombathely jeles formációja, a That’s Right Baby szolgáltatja a háttérzenét. Mivel ültetett, szabadtéri rendezvény lesz, így a védettségi igazolvány nem kötelező.


BALKÁN FANATIK
Június 19., szombat 21.00

SÁRVÁR NÁDASDY-VÁR
A vár nagyszínpadán a közel egy évtizede koncertező Balkan Fanatik zenekar kezdi a nyári koncertsorozatot. Belépés csak védettségi és személyazonosságot bizonyító igazolvány felmutatásával lehetséges.


TANKCSAPDA – LILIPUT HOLLYWOOD

 


Június 20., vasárnap 20.30
SZENTGOTTHÁRD – VÁRKERT
A Liliput Hollywood album lemezbemutató turnéja. Az eseményre csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni. 


EGYÉB


GYŰSZŰVIRÁG TÚRA
Június 20., vasárnap 7.45

KŐSZEGI-HEGYSÉG
Túravezető: Németh Lászlóné (70/368-5084). Találkozó: 7.45 Kőszeg, autóbuszállomás (várható visszaérkezés Kőszegre 19.15). Útlevél vagy személyi igazolvány és fürdőruha szükséges!


NAPÜDVÖZLŐ JÓGA FLASHMOB – HANGTÁL KÍSÉRETTEL

 


Június 20., vasárnap 15.00 
FŐ TÉR – SZENTHÁROMSÁG-SZOBOR
A Napüdvözlet sorozatokat egy rövid bemelegítést követően végzik. A gyakorlás pedig irányított relaxációval zárul. A "zenei aláfestést" Horváth Gabriella biztosítja, csodálatos hangtálai és intuitív hangszerei (eső- és óceándob, tinghsa, koshi, stb.) segítségével.

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Ruha nélkül vezetett a kamion elé hajtó sofőr, halottat találtak a férfi lakóhelyén
Egyelőre nem tudni, van-e összefüggés egy délelőtt felfedezett Veszprém megyei haláleset és a reggeli, nemeskeresztúri halálos közlekedési baleset között, de az eset furcsaságai miatt valószínűsíthető, hogy nem véletlen egybeesésről van szó.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Alec Baldwin halálos balesetet okozott
A színész a forgatásán lelőtte az operatőrét egy biztosítottnak hitt kellékfegyverrel.
Tapssal búcsúztatták Angela Merkelt
Az Európai Unió tagállamainak vezetői állva tapsolva búcsúztatták pénteken brüsszeli csúcstalálkozójukon a 16 év kormányzás után visszavonuló Angela Merkel német kancellárt.
Plusz pénz jár az oltás mellett kampányoló orvosoknak
Legalább heti két órát kell a vakcina mellett kampányolni a jutalomért.
Hivatalosan is megnyílt a város szíve
1,6 milliárd uniós, valamint 508 millió városi forrásból újult meg a szombathelyi Vásárcsarnok. A korszerű épületegyüttesben 200 őstermelő, kistermelő és kereskedő kínálja portékáját. A felújított piac ünnepélyes megnyitóját ma tartották.
Kitüntetéseket adtak át a megyeházán a nemzeti ünnep alkalmából
Megemlékezést tartott a Vas Megyei Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából a Megyeházán ma délelőtt. Kitüntetéseket is átadtak: 15-en részesültek elismerésben a megye érdekében végzett, kimagasló színvonalú tevékenységükért.