km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Hétvégi programajánló: jeges és forró örömök, kacagás és tánc

Hétvégi programajánló: jeges és forró örömök, kacagás és tánc

Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a megyében élőknek, sokféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: a gyerekeket kézműves kuckó, a sportbarátokat túra, foci, korcsolyázás, a kikapcsolódni vágyókat pedig szaunázás, borkóstoló várja.

Január 11., szombat

Szombathely
AGORA MSH, 9 óra: Kézműves kuckó az Agorában. Novembertől májusig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várják az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.
Téma: zoknihóember készítése
Részvételi díj: 500 Ft/fő

 

Csepp Életmód Stúdió, 10 óra: Jóga móka ovisoknak. A gyerekjóga csodás eszköze a testi és érzelmi harmónia megteremtésének, azáltal, hogy a mindennapi kihívásokra ad megoldási stratégiákat. Várják a 4–7 éves gyerekeket. 

 

Dia-Wellness Mintabolt és Életmód-Központ Szombathely, 14 óra: 2020 – Évtervező, évindító csoport – Horoszkóppal, meditációval. A 2020-as év erőteljes változásokat hoz mindenki számára. Fontos azonban, hogy mindenki egyénileg használja az energiákat saját sorsfeladatai és egyéni tanulnivalói szerint. A délután során használják az asztrológia, a Tarot rendszerét az egyéni évtervezéshez kitisztítják aktuális témákat mélyre menő kérdésekkel, valamint csoportos mély meditációval megtámogatják az új évi terveket.  Hozzájárulás: 7.000 Ft.

 

Megyeháza, 16 óra: Borostyánkő Kupa 2019 díjátadó. 

 

Borháló, 18 óra: Az újév első borkóstolója. A különleges borokat a Feind borház borásza, Fáró Ádám fogja bemutatni.

 

Bohém, 18 óra: Tóth Edu: Kutatás az ébrenlétben című könyv bemutatója. Moderátor: Szobácsi Gergő.

 

Végállomás Klub, 20 óra: Rómeó Vérzik /Fele-fele koncert/Szombathely.

 

Május 1 Söröző és Étterem, 21 óra: Pótszilveszter, Dj Bluff.

 

Romkert Szombathely, 22 óra: Premo & BJG szalagavató party.

 

Bükfürdő
Bükfürdő Thermal & Spa, 8.30–21.00: Szauna nap. 15 különleges szaunafelöntés, köztük klasszikus és show szeánszok is várhatóak, amelyeket helyi és vendég szaunamesterek tartanak majd.

 

Bük
Sportcsarnok, 8 óra: Jubileumi XX. Szélesy Emléktorna. A torna célja a névadó emlékének ápolásán és a sportbaráti kapcsolatok elmélyítésén túl segíteni a nagypályás csapatok felkészülését a téli szezonra, nem mellékesen pedig játéklehetőséget biztosítani szervezett kispályás együtteseknek is. A torna győztese elnyeri a teremlabdarúgó torna vándorserlegét (1 évre). Az első négy helyezett vásárlási utalvány díjazásban részesül, kupát, oklevelet és pezsgőt kap.

 

Büki MSK – Színházterem, 10 óra: Szalonna és Bandája koncert és táncház. 10.00–12.30-ig és 14.30–17-ig viski táncokat tanít Sikentáncz Szilveszter és párja. 18.30-kor kezdődik a koncert. 

 

Kőszeg
Jurisics vár, 8.30: Évkezdő tekergő. A Kőszegi-hegység télen, teljesítménytúra. Útvonal: Kőszeg (Jurisics vár) – Koronaőrző-bunker – Andalgó – Pintér-tető – Ördögtányér - Fatalin-bükkök – Óház-kilátó – Szabó-hegyi szalonnasütő – Szénsavas-kút – Természetvédelmi Látogatóközpont – Királyvölgy – Szulejmán-kilátó – Trianoni-kereszt – Kálvária-templom.
Táv: 16 km, rajt helye: Kőszeg, Jurisics vár, cél helye: Kőszeg, Kálvária templom. Indítási idő: 8.30–10.00 óra.

 

Jurisics vár, Lovagterem, 18.00: Csakakértis. Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje. 

 

Körmend
Bibliaház, 15 óra: Merre tartunk az elkövetkezendő 2020-as években? Az érzelmünkre vagy a józan értelmünkre hallgassunk? Előadó: Kecskeméti János bibliaoktató. 

 

Répcelak
Művelődési Ház és Könyvtár, 17 óra: A Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar újévi koncertje. Vezényel: Janászek Ferenc.


Január 12., vasárnap

Szombathely
Műjégpálya, 9 óra: Családi jégnap. A korcsolya sportág népszerűsítését, a sportág ismert elemeinek a bemutatását tűzték ki célul a szervezők. Vetélkednek majd a családok, lesz fakutyaverseny, s ki lehet próbálni az iker és a tandem fakutyát. A sportesemény támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, társszervezője a Magyar Szabadidősport Szövetség. Rendező: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

 

Mesebolt Bábszínház, 10 óra: Papírvarázs / pöttöm színházi matiné. Korosztály: 1–4 éves korig. 

 

Bük
Sportcsarnok, 8 óra: Jubileumi XX. Szélesy Emléktorna.

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.