km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Még a pálinkák is versenyre kelnek – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Még a pálinkák is versenyre kelnek – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Február eleje is tartogat programokat az érdeklődőknek: lesz farsangi jelmezverseny hajnalig tartó bulival, túra a Kőszegi-hegységben és egy nap, amikor minden a pálinkáról szól.

Február 1., szombat
Szombathely

Agora MSH, 9 óra: Kézműves kuckó az Agorában - farsangi süvegek. Részvételi díj: 500 Ft/fő. 


Csepp Életmód Stúdió, 11 óra: Jóga móka ovisoknak. 


Zarkaházy Szily-kastély, 15 óra: Farsang a kastélyban. A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör szervezésében 15 órakor kezdődik a farsang köszöntővel. 15.30-tól lehet bemutatni a jelmezeket, majd eredményt hirdetnek. 16 órától kvízversenyen vetélkedhetnek a gyerekeknek. 18 órakor veszi kezdetét a karaoke party és a buli hajnalig. 


Végállomás Klub, 20 óra: Örökzöldek a Végállomásban. Sopronból érkezik a Vándor, akik a legendás Lord zenekar korai korszakának dalait adják elő. A helyi színeket az ismert szombathelyi zenészekből álló Dózis RB képviseli. Belépő 1.500.- Ft, kapunyitás 8-kor.


Sárvár
Nádasdy Ferenc Múzeum, 15 óra: Ajándék tárlatvezetés #5 Sárvári arcok. A múzeum állandó kiállítása adja a hagyományos ajándék tárlatvezetés témáját. A belépés díjtalan.


Wolf Café & Restaurant, 21 óra: Retro disco. 


Kőszeg

Kőszegi-hegység, 8 óra: Téli túra. Találkozás: Szombathely vasútállomáson a 8:06-kor induló vonatnál.
Útvonal: Kőszeg – Szultán-kilátó – Trianoni kereszt – Pintér-tető – Kincs-pihenő - Hosszú-lövészárok – Kőszeg
Táv: 14 km, szint: 380 m 
Túravezető: Süle Antal (20/288-3288)


Jurisics vár, 10 óra: IV. Páratlan Párlatnap. 10 órakor a rendezvényt ágyúlövéssel nyitják meg, utána a lovagterembe vonulnak az érdeklődők a Magyar Pálinka Lovagrend vezetésével. Előadások kezdődnek, majd a verseny eredményhirdetése és szakmai értékelése után átadják a Jurisics Vár Pálinkája címet. 14 órától tárlatvezetés lesz a Fekete Szerecseny Patikában, 15 órától az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban. 16 órakor táncház kezdődik a Hajnalcsillag Néptáncegyüttessel a Jurisics Várban – zene: Budapest Mezőség Band. 


Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont, 17 óra: Az Év Ifjú Természetfotósa 2019 kiállítás, Koncz-Bisztricz Tamás előadásával. 

 

Február 2., vasárnap
Szombathely

Mesebolt Bábszínház, 10 óra: Peter Bichsel - Szabó Borbála: Én vagyok én, te vagy te. 


Agora MSH, 19 óra: Honeybeast Legyen Tánc! Turné a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével. 


Sárvár
Nádasdy-vár, 11 óra: Valahol délen. A város kortárs művészeti kiállítótermében, a Galeria Arcisban nyílik meg Kulcsár Ágnes festőművész kiállítása. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.
A közgyűlést értékelték a frakciók: a SZOVA új vezérigazgatója mindenkinél téma volt
Közös megegyezéssel távozik a SZOVA éléről dr. Németh Gábor vezérigazgató, helyére Kovács Cecíliát, a Sportközpont és Sportiskola vezetőjét nevezte ki a közgyűlés. Június 1-től pedig Molnár Miklós lesz a Szombathelyi Távhőszolgáltató igazgatója. Tegnap zárt ülésen döntöttek személyi ügyekről a képviselők. A mai sajtótájékoztatókon erről, valamint a költségvetésről és a Fadrusz János utca felújításáról esett a legtöbb szó.
Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap
A szombathelyi, a sárvári és a körmendi tűzoltóság is várja a gyerekeket.