km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Még a pálinkák is versenyre kelnek – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Még a pálinkák is versenyre kelnek – színes programkínálat (hétvégi ajánló)

Február eleje is tartogat programokat az érdeklődőknek: lesz farsangi jelmezverseny hajnalig tartó bulival, túra a Kőszegi-hegységben és egy nap, amikor minden a pálinkáról szól.

Február 1., szombat
Szombathely

Agora MSH, 9 óra: Kézműves kuckó az Agorában - farsangi süvegek. Részvételi díj: 500 Ft/fő. 


Csepp Életmód Stúdió, 11 óra: Jóga móka ovisoknak. 


Zarkaházy Szily-kastély, 15 óra: Farsang a kastélyban. A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör szervezésében 15 órakor kezdődik a farsang köszöntővel. 15.30-tól lehet bemutatni a jelmezeket, majd eredményt hirdetnek. 16 órától kvízversenyen vetélkedhetnek a gyerekeknek. 18 órakor veszi kezdetét a karaoke party és a buli hajnalig. 


Végállomás Klub, 20 óra: Örökzöldek a Végállomásban. Sopronból érkezik a Vándor, akik a legendás Lord zenekar korai korszakának dalait adják elő. A helyi színeket az ismert szombathelyi zenészekből álló Dózis RB képviseli. Belépő 1.500.- Ft, kapunyitás 8-kor.


Sárvár
Nádasdy Ferenc Múzeum, 15 óra: Ajándék tárlatvezetés #5 Sárvári arcok. A múzeum állandó kiállítása adja a hagyományos ajándék tárlatvezetés témáját. A belépés díjtalan.


Wolf Café & Restaurant, 21 óra: Retro disco. 


Kőszeg

Kőszegi-hegység, 8 óra: Téli túra. Találkozás: Szombathely vasútállomáson a 8:06-kor induló vonatnál.
Útvonal: Kőszeg – Szultán-kilátó – Trianoni kereszt – Pintér-tető – Kincs-pihenő - Hosszú-lövészárok – Kőszeg
Táv: 14 km, szint: 380 m 
Túravezető: Süle Antal (20/288-3288)


Jurisics vár, 10 óra: IV. Páratlan Párlatnap. 10 órakor a rendezvényt ágyúlövéssel nyitják meg, utána a lovagterembe vonulnak az érdeklődők a Magyar Pálinka Lovagrend vezetésével. Előadások kezdődnek, majd a verseny eredményhirdetése és szakmai értékelése után átadják a Jurisics Vár Pálinkája címet. 14 órától tárlatvezetés lesz a Fekete Szerecseny Patikában, 15 órától az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban. 16 órakor táncház kezdődik a Hajnalcsillag Néptáncegyüttessel a Jurisics Várban – zene: Budapest Mezőség Band. 


Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont, 17 óra: Az Év Ifjú Természetfotósa 2019 kiállítás, Koncz-Bisztricz Tamás előadásával. 

 

Február 2., vasárnap
Szombathely

Mesebolt Bábszínház, 10 óra: Peter Bichsel - Szabó Borbála: Én vagyok én, te vagy te. 


Agora MSH, 19 óra: Honeybeast Legyen Tánc! Turné a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével. 


Sárvár
Nádasdy-vár, 11 óra: Valahol délen. A város kortárs művészeti kiállítótermében, a Galeria Arcisban nyílik meg Kulcsár Ágnes festőművész kiállítása. 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.