km/óra
  2023.01.29., vasárnap  •  Adél napja
Hétvégén még 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, hétfőn erős lehűlés jön

Hétvégén még 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, hétfőn erős lehűlés jön

Pénteken igen erős melegedés indul a magasban, hétvégén országszerte nagyon meleg időre számíthatunk. A jövő hét elején érkezhet a felfrissülést hozó hidegfront nyugat felől.

 

Kifejezetten meleg levegő árasztja el a Kárpát-medence térségét az előttünk álló napokban, kánikulát, részleges hőséget okozva ezzel hazánkban is a hétvégén – olvasható Országos Meteorológiai Szolgálat jelentésében.


Pénteken továbbra is sok lesz a napsütés, változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett, de számottevő csapadék továbbra sem valószínű, és kizárólag a délnyugati szél élénkülhet meg többfelé. A legmagasabb nappali hőmérséklet a csütörtökihez képest még magasabban alakul, 26-31 Celsius fok várható.


Ehhez képest szombaton sokkal melegebb időre készülhetünk, ugyanis ekkor már fölénk érkezik az afrikai eredetű levegő, aminek köszönhetően országszerte 30 fok fölé melegszik az idő. A déli megyékben 35–36 fok is elképzelhető.  A gomolyfelhőzet legfeljebb a Dunántúlon, valamit az északi tájakon növekedhet meg, egy-egy frissítő záport vagy zivatart okozva a délutáni órákban. Vasárnap is hasonló időre számíthatunk az országban.


Jelentős enyhülésre a hétfő napon lehet számítani a nyugati megyékben, kiadós mennyiségű csapadékkal fűszerezve. Ugyanakkor az ország keleti fertályán nagyobb a bizonytalanság abban a tekintetben, hogy mikor érkezik meg a front mögött áramló hideg levegő, de a hét közepére a Tiszántúl is minden bizonnyal felfrissül.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Fák közé hajtott egy autó Sitke térségében, a Sárvár felé vezető szakaszon
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
legfrissebbek
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC
A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.
Komáromba utazik az SZKKA
Vasárnap este 6 órától a Komáromban lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB/I B-s női kézicsapata. Mindkét gárda 21 ponttal várja az összecsapást.
Wagner András Sétány avatóünnepség lesz február 6-án
Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. tette közzé a Wagner András Sétány avatóünnepség részletes programját.
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron
A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.