km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Hétvége: huszonkét baleset Vas megyében

Hétvége: huszonkét baleset Vas megyében

Két ittas, valamint vezetői engedély nélkül közlekedő járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások Vas megyében. Huszonkét balesetnél is helyszíneltek a hétvégén a megyei rendőrök, írja a police.hu.

Mint írják: "Két ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvégén a Vas megyei rendőrök. Egy szombathelyi sofőrt 2022. december 3-án, Szombathelyen a Thököly Imre utcában igazoltattak, egy kistokaji lakost pedig 2022. szeptember 4-én, Szombathelyen, a Nádasdy Ferenc utcában vontak intézkedés alá a járőrök. Mindkét járművezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért őket további mintavételre előállították. Mindkét járművezetővel szemben az illetékes rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A kistokaji férfi vezetői engedélyét átadni a helyszínen nem tudta, mert azt már korábban bevonták.  

Nagysimonyiban, a Jókai Mór utcában intézkedtek egy 22 éves járművezetővel szemben az egyenruhások. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Fonyódi Járásbíróság a vezetéstől már korábban eltiltotta, valamint a gépkocsi műszaki érvényessége lejárt. A rendőrök a sofőrt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a további szabályszegések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság december 5-én ismét prevenciós ellenőrzést indít az ittas gépjárművezetők kiszűrésére és a közlekedési balesetek megelőzésére. Az akcói időtartama alatt meghatározott útszakaszokon megyeszerte ellenőrzik a rendőrök a gépjárművezetőket.  

A Főkapitányságra a 2022. december 2-án 5 óra és 2022. december 5-én 5 óra közötti időben nyolc, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizennégy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek."

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet