km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
Hetente három nap várja az olvasókat a Berzsenyi könyvtár

Hetente három nap várja az olvasókat a Berzsenyi könyvtár

Október 10-től új nyitva tartással várja olvasóit a Berzsenyi Dániel Könyvtár és fiókkönyvtárai. Az önkormányzati takarékossági intézkedési csomag részeként a központi könyvtár hetente három napot lesz nyitva, de a Könyvterasz szolgáltatás továbbra is működik.

 

A Berzsenyi könyvtár csütörtökön, pénteken és szombaton reggel 8-tól 18 óráig, a Hunyadi úti fiókkönyvtár hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, a Kámoni Fiókkönyvtár pedig pénteken és szombaton 13-tól 16 óráig tart nyitva. A covid-járvány alatti lezárások idején kiválóan működő Könyvterasz szolgáltatást továbbra is fenntartják: a könyvtár online katalógusában lehet kikeresni a kiszemelt könyveket, CD-ket, DVD-ket, egy űrlapon kell leadni a kölcsönözni kívánt dokumentumok listáját, a könyvtár munkatársai összekészítik a rendelést, és a csomagot nyitva tartási időben lehet átvenni az első emeleti kölcsönző pultnál. Így az olvasó időt spórol, a kölcsönzés folyamata gyorsabban lezajlik. A Könyvterasz igénybevételéhez mindössze érvényes olvasói tagság szükséges, amit a földszinti információs pultnál lehet kérni.


 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Ezer doboz adózatlan cigarettát talált a NAV egy bolgár férfi autójában
Csaknem ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár férfi autójában az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
Kalandozás: a sarki fény nyomában járnak
A sarki fény nyomában járhatnak azok, akik ellátogatnak dr. Vig Károlynak, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettesének az előadására, melyet január 31-én tartanak az AGORA Művelődési és Sportházban.
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.