km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Heroikus küzdelemben kétgólos siker, legyőzte idegenben a Vasast az SZKKA

Heroikus küzdelemben kétgólos siker, legyőzte idegenben a Vasast az SZKKA

A szombathelyiek egy végletekig kiélezett mérkőzésen múlták felül 32-34-re az angyalföldi együttest.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA 17. FORDULÓ

VASAS SC - HUNGAST SZOMBATHELYI KKA 32-34 (15-17)

 

Rangadóval folytatódott szombat délután a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára a bajnokság, a vasiak a közvetlen rivális Vasas otthonába látogattak.

 

Megkehetősen eseménydúsan indult a találkozó, hatalmas góllal szerzett vezetést az SZKKA, amely a fővárosiak egyenlítése után magabiztos, felszabadult játékkal 1-4-re elhúzott. Tomasevic fontos védéseket mutatott be, a támadójáték jól működött szombathelyi oldalon, aminek köszönhetően tartotta előnyét a sötétmezes gárda. 4-7-nél ismét Tomasevic remekelt, Pődör Zoltán tanítványai először támadhattak a négygólos előnyért, melyet ki is használtak, 4-8 állt az eredményjelzőn. Az angyalföldiek nem igazán találták a rést a pajzson, ha sikerült is bevenniük a szombathelyi kaput, rögtön érkezett is a válasz, így aztán nem is sikerült közelebb kerülniük. 7-12-nél már öt volt közte, ahogy 9-14-nél is, ezt követően viszont egymás hibáiból sem tudtak élni a felek, mindkét csapat beragadt. A hazaiak apránként elkezdték ledolgozni a hátrányt, 12-14-re zárkóztak, ekkor azonban Liliia Gorilska talált be nagyon fontos pillanatban vendég szempontból. 14-15-nél Horváth Petra tette meg ugyanezt, majd újabb SZKKA-gól érkezett, és bár a vasiak egy Vasas-gólt követően emberhátrányba kerültek a játékrész hajrájában, újabb találat már nem született, 15-17-ről várták a csapatok a folytatást.

 

Passzívnál szerezte a második játékrész első találatát a Vasas, és bár Balogh Judit két óriási védést is bemutatott - az egyiket egy hétméteresnél - 17-17-nél már egyenlő volt az állás. A holtpontról Virág Noémi találata mozdította el a szombathelyieket, ezután viszont két hazai találat érkezett, 19-18-nál először vezetett a találkozón a Pest megyei gárda. Fordult a kocka, ezúttal az SZKKA-nak kellett mennie az eredmény után, 20-19-nél ismét Virág Noémi volt az, aki eredményes tudott lenni. A minimális előny ugyan a házigazdánál volt folyamatosan, nagyot küzdöttek a szombathelyiek, óriási erőket mozgósítottak, hogy lőtávolon belül tudjanak maradni. Az akciókat ugyan sikerült góllal befejezniük a vendégeknek, a kivédekezett támadások azonban hiányoztak, 27-27-nél pedig Fortuna sem a vasiakkal volt, egy remek védés után hazai játékos kezébe került a labda, aki nem hibázott ziccerben. 30-28-nál először tudott kettővel meglépni a Vasas, Pődör Zoltán lányai azonban ekkor sem adták fel, sőt, mi több, 31-32-nél hosszú idő után ismét náluk volt az előny. Körömrágós hajrá következett, 31-33-as állásnál a háromgólos előnyért támadhattak a vasiak, a lehetőséget azonban nem tudták kihasználni. A hazaiak 32-33-ra módosították az állást, majd hiába támadhattak az egyenlítésért, Tomasevic eszén nem tudtak túljárni, ráadásul érkezett egy újabb SZKKA-találat is, ami egyben azt is jelentette, hogy a vasiak 32-34 arányban diadalmaskodni tudtak.

 

Pődör Zoltán együttese legközelebb március 20-án 15 órakor lép pályára, amikor is a világsztárokkal teletűzdelt Győrt látja vendégül.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.