km/óra
  2021.07.27., kedd  •  Olga, Liliána napja
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken

Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken

Egy erősen jobbra ívelő kanyarban vesztette el uralmát a járműve felett egy Volkswagen személyautó sofőrje. Az autó letért az útról, fának ütközött, majd nekicsapódott egy lakóház falának, elmozdítva a fal tégláit.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a Vas megyei Nicken, a Rákóczi Ferenc utcában vasárnap délután, írja a 112press. Répcelak irányába tartott egy Volkswagen személyautó, amikor egy erősen jobbra ívelő kanyarban a járművet vezető fiatal nő elvesztette uralmát az autó felett. A nyomok alapján a jármű a kanyarban áttért a szemközti sávba, ahonnan erős kormánymozdulattal próbált korrigálni a sofőr.


A VW sodródni kezdett, a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, majd áthajtott egy két éve kivágott vastag fa rönkje felett és érintőlegesen ütközött egy fenyőfa törzsével. A fatörzsön irányt változtató autó ezután átrobogott a járdán, majd nekiütközött egy családi ház falának, megrongálva azt. Az autó pár centire állt meg a gázcsőtől, amibe egyenesen belehajtott volna, ha a fa nem áll az árok szélén. 


A Volkswagen vezetője karcolásokkal megúszta a balesetet.


A ház tulajdonosa abban a szobában aludt, aminek a falába belehajtott a gépkocsi. 


- Ebéd után lefeküdtem egyet aludni. Hatalmas robajra ébredtem és vakolat hullott rám. Hirtelen nem tudtam, mi történik, senkinek sem kívánom ezt az érzést. Anyósom mondta még anno, hogy emberben, marhában kár ne keletkezzék, autót lehet venni másikat. Ez a mostani esetre is igaz. Azt viszont még nem tudom, hol találok szakembert, aki megjavítja a házban esett károkat - mondta halkan a ház tulajdonosa.


Az ablak alatt falnak csapódó autó elmozdította a téglákat és kb. 10 centiméterrel betolta a beton könyöklőt is. A fal másik oldalán, a szobában leomlott a vakolat és hosszú szakaszon megrongálódott a radiátor csöve is. A házhoz statikus is érkezik majd. A házigazda bízik abban, hogy a biztosító korrekten áll majd hozzájuk, hiszen a balesetben teljesen vétlenek.


Hozzátette, ha két éve nem vágják ki a fát, akkor az autó biztosan nem éri el a házfalat, de lehet, hogy a sofőr sem száll ki az autóból. A jármű vezetője elismerte a felelősségét a balesetért.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
14 éves lányt keres a szombathelyi rendőrség
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Nemet mondtak a magyar helyreállítási tervre
Az Európai Bizottság nem hagyja jóvá a magyar helyreállítási tervet, amíg a kormány nem nyújt az unió által elvárt garanciákat.
Szombathely az egészségipar fellegvárává válhat
A tervezett egészségipari fejlesztésekről és az ehhez kapcsolható uniós forrásokról tartott közös sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője ma délelőtt a Városháza előtti téren. Elhangzott: mindhárman igyekeznek saját területükön tenni azért, hogy Szombathely az egészségipar fellegvárává váljon a jövőben.
legfrissebbek
Tizenhárman fulladtak bele az idén a Balatonba
Az eddigi halálesetek többsége nagy melegben, partközelben, kis vízben történt; idős emberek lettek rosszul, vagy a nem megfelelő úszástudás és a vízbiztonság hiánya vezetett tragédiához. 
Újranyithat a vízminőség miatt bezárt négy velencei-tavi strand
A jelenlegi eredmények szerint nem igazolt, hogy a szennyvíz a csatornarendszerből került volna a tó vizébe.
Márton Anna negyedik lett női kardban 
Márton Anna vereséget szenvedett a bronzmérkőzésen a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, ezzel a negyedik helyen végzett. 
Elkezdődött az őzek násza
Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. 
Szombaton rendezik a Strandok éjszakáját, hajnalig tart nyitva több vasi és zalai létesítmény is.
A Zalakarosi Fürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal and Spa is csatlakozott a programhoz.