km/óra
  2022.09.28., szerda  •  Vencel napja
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken

Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken

Egy erősen jobbra ívelő kanyarban vesztette el uralmát a járműve felett egy Volkswagen személyautó sofőrje. Az autó letért az útról, fának ütközött, majd nekicsapódott egy lakóház falának, elmozdítva a fal tégláit.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a Vas megyei Nicken, a Rákóczi Ferenc utcában vasárnap délután, írja a 112press. Répcelak irányába tartott egy Volkswagen személyautó, amikor egy erősen jobbra ívelő kanyarban a járművet vezető fiatal nő elvesztette uralmát az autó felett. A nyomok alapján a jármű a kanyarban áttért a szemközti sávba, ahonnan erős kormánymozdulattal próbált korrigálni a sofőr.


A VW sodródni kezdett, a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, majd áthajtott egy két éve kivágott vastag fa rönkje felett és érintőlegesen ütközött egy fenyőfa törzsével. A fatörzsön irányt változtató autó ezután átrobogott a járdán, majd nekiütközött egy családi ház falának, megrongálva azt. Az autó pár centire állt meg a gázcsőtől, amibe egyenesen belehajtott volna, ha a fa nem áll az árok szélén. 


A Volkswagen vezetője karcolásokkal megúszta a balesetet.


A ház tulajdonosa abban a szobában aludt, aminek a falába belehajtott a gépkocsi. 


- Ebéd után lefeküdtem egyet aludni. Hatalmas robajra ébredtem és vakolat hullott rám. Hirtelen nem tudtam, mi történik, senkinek sem kívánom ezt az érzést. Anyósom mondta még anno, hogy emberben, marhában kár ne keletkezzék, autót lehet venni másikat. Ez a mostani esetre is igaz. Azt viszont még nem tudom, hol találok szakembert, aki megjavítja a házban esett károkat - mondta halkan a ház tulajdonosa.


Az ablak alatt falnak csapódó autó elmozdította a téglákat és kb. 10 centiméterrel betolta a beton könyöklőt is. A fal másik oldalán, a szobában leomlott a vakolat és hosszú szakaszon megrongálódott a radiátor csöve is. A házhoz statikus is érkezik majd. A házigazda bízik abban, hogy a biztosító korrekten áll majd hozzájuk, hiszen a balesetben teljesen vétlenek.


Hozzátette, ha két éve nem vágják ki a fát, akkor az autó biztosan nem éri el a házfalat, de lehet, hogy a sofőr sem száll ki az autóból. A jármű vezetője elismerte a felelősségét a balesetért.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A természet kincseivel ismerkedtek a gombász találkozó résztvevői
Aki a természetet szereti, nem biztos, hogy a gombáért is lehajol. De ha gombászásról van szó, ahhoz már hozzátartozik a természet szeretete és védelme is. Ilyen embereket hívtak és vártak a XXV. Országos Gombász Találkozóra, Velembe a szervezők, olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán.
Kultúrház palafedelét bontotta meg a szél Kenyeriben
Kosárlabda: Litvánia után Csehországot is Szombathelyen fogadjuk világbajnoki selejtezőn
Az Ivkovics-legénység november 14-én, hétfőn lép pályára az Aréna Savariában.
Kilencedik lett az NLG a világbajnokságon!
A kilencedik helyen végzett a Nagy Lajos Gimnázium fiú kosárlabda csapata az iskolások világbajnokságán, írja az iskola hivatalos Facebook-oldala.
A szakbizottság nem támogatja a Fő téri kelet-nyugat irányú kerékpározást
Tegnap délután összeült a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság, ahol egyhangúlag elfogadtuk az önkormányzat 74 pontból álló takarékossági programját és a költségvetési rendelet II. számú módosítását, írja Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) bizottsági elnök Facebook-oldalán.