km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Hazai pályán is legyőzte a Haladás a Siófokot

Hazai pályán is legyőzte a Haladás a Siófokot

Mátyus János együttese a második félidőben ellenfele fölé tudott kerekedni, és Németh Márió, valamint Medgyes találataival nagyon fontos három pontot tartott itthon.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 20. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - BFC SIÓFOK 2-0 (0-0)

 

Haladás: Rózsa - Mocsi, Bosnjak (Tóth B. 78.), Debreceni - Kállai, Csilus, Schuszter, Doktorics (Szalay 83.) - Németh Márió (Tóth M. 66.) - Medgyes, Rácz (Schimmer 83.)

Vezetőedző: Mátyus János

Siófok: Hutvágner - Polényi (Deutsch 55.), Jagodics B.,  Horváth M., Kiss B. - Kecskés (Tömösvári 66.), Horváth P. (Hajnal 55.), Tajthy (Medgyesi 80.) - Gaál B., Elek B., Balogh B.

Vezetőed: Waltner Róbert

Gólszerzők: Németh M. 52., Medgyes 65.

 

 

Az idei év utolsó hazai mérkőzésén a Siófokot fogadta a Szombathelyi Haladás együttese. A két csapat a bajnoki idény első fordulójában csapott össze legutóbb egymással, akkor a vasiak kiütéses győzelemnek örülhettek. Ezúttal egy egészen más mérkőzésre lehetett számítani, elsősorban a rengeteg hiányzó miatt. Mindkét csapat meglehetősen hullámzó formát mutatott az elmúlt időszakban, bár a Balaton-partiaknak a legutóbbi vereségüket megelőzően volt egy három mérkőzéses győzelmi szériájuk. A hazaiaknál hosszú idő után újra Rózsa Dániel nevével kezdődött az összeállítás, aki egyben a csapat kapitánya is volt a találkozón.

 

A találkozó első perceiben ismerkedtek egymással a csapatok, nem igazán lehetett beszélni nagy iramról. Ahogy teltek a percek, a Siófok egyre többet birtokolta a labdát és egyre több időt töltött a hazaiak térfelén. Waltner Róbert együttese azonban a mezőnyfölény ellenére nem volt veszélyes Rózsa kapujára, a Haladás kontráiban és felíveléseiben azonban rendre ott volt a veszély. Az első komolyabb lehetőség Medgyes előtt adódott, de nem sikerült gólra váltania a Haladás fiatal támadójának. A mérkőzésnek ezen szakaszában rendkívül sokat állt a játék, mindkét csapat sok szabálytalanságot követett el, a hazaiaknál Ráczot faragták leginkább. A 27. percben a jól játszó Doktorics harcolt ki ígéretes szabadrúgást, Rácz kísérlete azonban a kapu fölé szállt. Nem sokkal később a korábbi szombathelyi, Gaál Bálint is hasonló szituációban próbálkozhatott, az ő lövését Rózsa védte biztos kézzel. A hajrához közeledve Rácz pillanatai következtek: előbb egy szép megindulás után lőtt nem sokkal a kapu fölé, majd egy jó kiugratást követően járt közel a gólszerzéshez, de a siófoki kapus hárítani tudott. 

 

A második negyvenöt perc Rácz helyzetével indult, a Haladás támadója azonban a lövés pillanatában megcsúszott, így nem lett gól az ígéretes szituációból. Pár perccel később a Balaton-partiak próbálkozhattak egy rögzített szituáció után, de a sorfalat találta telibe a lövés. Az 52. percben aztán Medgyes hozta szinte kihagyhatatlan helyzetbe Németh Máriót, aki nem hibázott, a Haladás pedig megszerezte a vezetést. Tizenhárom perccel később aztán maga Medgyes iratkozott fel a gólszerzők közé, méghozzá egy szépségdíjas találattal. Hamar jöhetett volna a válasz, egy szabadrúgás után azonban Csilus hatalmasat mentett a gólvonalról. A kétgólos előny után is a zöld-fehérek maradtak lendületben, a Siófok játékában nem volt benne a szépítő találat. Főként Rácz és Medgyes révén veszélyeztettek a szombathelyiek, többször is sikerült megbontani a vendégek védelmét a széleken. A hajrában ugyan próbálkozott a vendég együttes, de Rózsának egyszer sem kellett közbeavatkoznia. A Haladás a rengeteg hiányzó ellenére is begyűjtötte a három pontot, a mérkőzésen lehetőséget kapó játékosok egytől egyig hozzátettek a mai mérkőzéshez, a zöld-fehérek igazi csapatként nyerték meg a találkozót.

 

A Haladás vasárnap Szolnokon zárja a 2020-as esztendőt, a mérkőzés 13 órakor kezdődik.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Szülők az erkélyen – a tűzoltók segítettek visszajutni a lakásba
Két hónap alatt háromszor kaptak riasztást a szombathelyi tűzoltók azért, mert kiskorú gyermek kizárta a szülőjét a folyosóra vagy az erkélyre. Két esetben csak az ablaküveg betörésével tudtak behatolni a lakásba. Legutóbb a Barátság utcában egy édesanya rekedt az erkélyen. Ne hagyjuk egyedül a gyermeket, de ha mégis kis időre kimegyünk a lakásból, legyen nálunk pótkulcs, vagy legalább egy mobiltelefon - ezt tanácsolják a tűzoltók.
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.