km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen

Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen

A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.

 

MERKANTIL BANK LIGA 3. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - ETO FC GYŐR 2-1 (2-1)

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Hursán, Sipos Z. (Nyíri, 85.), Doktorics (Horváth R., 61.) – Molnár R. (Bartusz, 79.), Borvető (Lencse, 61.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K. (Kiss B., 69.), Csonka, Csinger, Papp – Babati (Bencze, 69.), Kiss Be., Benczenleitner, Kiss M. (Toma, 79.) – Vitális, Borsos (Óvári, 69.). 

Vezetőedző: Timár Krisztián

Gólszerző: Hursán (31.), Sipos Z. (45+1.), ill. Borsos (38.)

 

A Nyíregyháza elleni siker után már zöld-fehér, nyugati derbi várt a Haladás együttesére, amely a pontvadászat 3. fordulójában az ETO FC Győr gárdáját fogadta.

 

Óvatosan kezdtek a felek, az elején főleg mezőnyben gyűrték egymás, néhány beívelés, átlövés okozott izgalmat – és a Haladás kapufája - olvasható a zöld-fehérek tudósításában. A percek múlásával aztán átvette az irányítást a házigazda, rendre a győri térfélen pattogott a labda, akadt dolga Kovácsik kapusnak. Energikusan futballozott a Haladás, jól védekezett, gyors támadásokat vezetett. Így teljesen megérdemelten szerzett vezetést – ám egy egyéni hibát büntetve gyorsan egyenlített az ETO. Azonban az első játékrész hosszabbításában egy látványos szabadrúgásgólt szerzett a Haladás – így előnnyel vonulhatott szünetre. Mozgalmas, hajtós első félidőt produkáltak a csapatok.

 

Visszatérve a pályára is maradt a remek tempó, a kemény küzdelem, a Rába-partiak pedig igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. A Haladás szervezetten, fegyelmezetten védekezett, ebből a stabilitásból próbált kontrázni, de egyre erősebb lett a győri nyomás, a hazai szakmai stáb kettős cserével igyekezett frissíteni. Ment előre az ETO, egyre több teret hagyva a hazai ellentámadásoknak. Keményedett a csata, de a játékvezető nem fújt le minden apró ütközést, így folyamatos volt a játék. Zömében a szombathelyi térfélen pattogott a labda, ennek ellenére az ETO nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Fogyott az idő, egyre feszültebben futballoztak a vendégek, míg a Haladás szervezetten tette a dolgát. Végül leperegtek a percek, az eredmény nem változott, a Haladás 2-1-es győzelmet aratott.

 

A Merkantil Bank Liga jövő héten szerdán hétközi fordulóval folytatódik, augusztus 17-én 17 óra 30 perces kezdettel a Szeged látogat a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint archív

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Új eszközöket szerzett be a Szombathelyi Parkfenntartási Kft.
Tartályos fűnyíró traktor, rézsűkasza, traktor, tartálykocsi – ezek a gépek szerepeltek a Szompark idei eszközbeszerzési terveiben. A tartálykocsi, traktor, és a rézsűkasza már tavasz végére megérkezett, nemrég sikerült beszerezni a kaszálékot tartályba gyűjtő nagyobb méretű fűnyírókat is, ezekből összesen 3️ darab érkezett cégünkhöz, osztotta meg a hírt közösségi oldalán a Szompark.
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.