km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen

Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen

A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.

 

MERKANTIL BANK LIGA 3. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - ETO FC GYŐR 2-1 (2-1)

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Derekas, Hursán, Sipos Z. (Nyíri, 85.), Doktorics (Horváth R., 61.) – Molnár R. (Bartusz, 79.), Borvető (Lencse, 61.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K. (Kiss B., 69.), Csonka, Csinger, Papp – Babati (Bencze, 69.), Kiss Be., Benczenleitner, Kiss M. (Toma, 79.) – Vitális, Borsos (Óvári, 69.). 

Vezetőedző: Timár Krisztián

Gólszerző: Hursán (31.), Sipos Z. (45+1.), ill. Borsos (38.)

 

A Nyíregyháza elleni siker után már zöld-fehér, nyugati derbi várt a Haladás együttesére, amely a pontvadászat 3. fordulójában az ETO FC Győr gárdáját fogadta.

 

Óvatosan kezdtek a felek, az elején főleg mezőnyben gyűrték egymás, néhány beívelés, átlövés okozott izgalmat – és a Haladás kapufája - olvasható a zöld-fehérek tudósításában. A percek múlásával aztán átvette az irányítást a házigazda, rendre a győri térfélen pattogott a labda, akadt dolga Kovácsik kapusnak. Energikusan futballozott a Haladás, jól védekezett, gyors támadásokat vezetett. Így teljesen megérdemelten szerzett vezetést – ám egy egyéni hibát büntetve gyorsan egyenlített az ETO. Azonban az első játékrész hosszabbításában egy látványos szabadrúgásgólt szerzett a Haladás – így előnnyel vonulhatott szünetre. Mozgalmas, hajtós első félidőt produkáltak a csapatok.

 

Visszatérve a pályára is maradt a remek tempó, a kemény küzdelem, a Rába-partiak pedig igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. A Haladás szervezetten, fegyelmezetten védekezett, ebből a stabilitásból próbált kontrázni, de egyre erősebb lett a győri nyomás, a hazai szakmai stáb kettős cserével igyekezett frissíteni. Ment előre az ETO, egyre több teret hagyva a hazai ellentámadásoknak. Keményedett a csata, de a játékvezető nem fújt le minden apró ütközést, így folyamatos volt a játék. Zömében a szombathelyi térfélen pattogott a labda, ennek ellenére az ETO nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Fogyott az idő, egyre feszültebben futballoztak a vendégek, míg a Haladás szervezetten tette a dolgát. Végül leperegtek a percek, az eredmény nem változott, a Haladás 2-1-es győzelmet aratott.

 

A Merkantil Bank Liga jövő héten szerdán hétközi fordulóval folytatódik, augusztus 17-én 17 óra 30 perces kezdettel a Szeged látogat a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint archív

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.