km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Háromgyerekes apa a kemenesmihályfai baleset áldozata – Mazda hajtott a Bakony IC elé

Háromgyerekes apa a kemenesmihályfai baleset áldozata – Mazda hajtott a Bakony IC elé

A Tokorcs felől érkező személyautó vezetője a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott a sínekre, éppen az érkező Bakony IC elé. Sárvár és Celldömölk között szünetel a vasúti forgalom.

 


Sárvári és celldömölki tűzoltók érkeztek a helyszínre a riasztás után, a gépkocsi vezetője azonban az ütközés pillanatában életét vesztette, esély sem volt az életének a megmentésére, írja a 112press. Az utasok közül senki nem sérült meg. A vasúttársaság mentesítő járattal szállította el őket a helyszínről.


Információik szerint az IC szerelvény mozdonya, illetve kocsija is megrongálódott, ezért a szerelvényt visszavontatják Celldömölkre.

 

Vonatnak ütközött egy autó Vas megyében, a sofőr meghalt

 

Meghalt egy autó vezetője, miután járművével személyvonatnak ütközött csütörtökön Kemenesmihályfa térségében, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.  A személygépkocsi Tokorcs felől Kemenesmihályfa irányába haladt, amikor a vasúti átjáróban nekihajtott a Szombathelyre tartó személyvonatnak.  Az autó vezetője a helyszínen meghalt, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg.


A Mávinform azt közölte, hogy az autó a Bakony InterCity vonatnak ütközött. Azt írták, hogy a sorompó jól működött, a gépkocsinak pirosat mutatott. A mozdony az ütközés következtében meghibásodott.


A baleset miatt Celldömölk és Ostffyasszonyfa között szünetel a vonatforgalom, pótlóbusz jár. Az átszállások miatt 20-30 perces késésekre kell számítani a Székesfehérvár-Celldömölk-Szombathely vonalszakaszon. (MTI)

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.