km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Háromgyerekes apa a kemenesmihályfai baleset áldozata – Mazda hajtott a Bakony IC elé

Háromgyerekes apa a kemenesmihályfai baleset áldozata – Mazda hajtott a Bakony IC elé

A Tokorcs felől érkező személyautó vezetője a fénysorompó piros jelzése ellenére hajtott a sínekre, éppen az érkező Bakony IC elé. Sárvár és Celldömölk között szünetel a vasúti forgalom.

 


Sárvári és celldömölki tűzoltók érkeztek a helyszínre a riasztás után, a gépkocsi vezetője azonban az ütközés pillanatában életét vesztette, esély sem volt az életének a megmentésére, írja a 112press. Az utasok közül senki nem sérült meg. A vasúttársaság mentesítő járattal szállította el őket a helyszínről.


Információik szerint az IC szerelvény mozdonya, illetve kocsija is megrongálódott, ezért a szerelvényt visszavontatják Celldömölkre.

 

Vonatnak ütközött egy autó Vas megyében, a sofőr meghalt

 

Meghalt egy autó vezetője, miután járművével személyvonatnak ütközött csütörtökön Kemenesmihályfa térségében, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.  A személygépkocsi Tokorcs felől Kemenesmihályfa irányába haladt, amikor a vasúti átjáróban nekihajtott a Szombathelyre tartó személyvonatnak.  Az autó vezetője a helyszínen meghalt, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg.


A Mávinform azt közölte, hogy az autó a Bakony InterCity vonatnak ütközött. Azt írták, hogy a sorompó jól működött, a gépkocsinak pirosat mutatott. A mozdony az ütközés következtében meghibásodott.


A baleset miatt Celldömölk és Ostffyasszonyfa között szünetel a vonatforgalom, pótlóbusz jár. Az átszállások miatt 20-30 perces késésekre kell számítani a Székesfehérvár-Celldömölk-Szombathely vonalszakaszon. (MTI)

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.