km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Három pont a keleti túrán, legyőzte a Nyíregyházát a Haladás

Három pont a keleti túrán, legyőzte a Nyíregyházát a Haladás

A szombathelyiek találatát Molnár Rajmund szerezte az első játékrész hosszabbításában.

 

MERKANTIL BANK LIGA 2. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 0-1 (0-1)

NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas B. (Artner, 79.), Gengeliczki, Baki, Deutsch – Csősz (Vass P., 61.), Márkus (Szokol, 79.) – Kovács Á. (Sigér Á., 79.), Adamcsek, Szerető (Gresó, 61.) – Novák Cs. 

Megbízott edző: Balogh Zoltán

HALADÁS: Verpecz – Lucas, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Csernik, Hursán, Sipos Z. (Derekas, 65.), Doktorics (Horváth R., 55.) – Borvető (Devecseri, 90.), Molnár R. (Lencse, 90.)

Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Molnár R. (45+1.)

 

A Csákvár elleni 1-1-es döntetlen után idegenbeli mérkőzés várt a Szombathelyi Haladás együttesére, az ellenfél a Nyíregyháza gárdája volt. Mindkét oldalon akadtak olyanok, akik korábbi csapatuk ellen léptek pályára: hazai oldalon Novák Csanád, Jánvári Gábor, valamint Artner Dávid, míg a zöld-fehéreknél Predrag Bosnjak játszott korábbi együttese ellen.

 

Élénk iramban kezdődött az összecsapás, a nyírségieknél főként a korábban az angol Stoke City utánpótlásában is megforduló Szerető Krisztofer volt elemében, aki az első öt percben két alkalommal is veszélyeztetni tudott. A legnagyobb helyzetet aztán a játékrész első harmadához érve jegyezhettük fel, amikor is Borvető ziccerénél Gengeliczki mentett a gólvonalról, maradt a 0-0-s állás. Nem sokkal később ivószünetet rendelt el a játékvezető, az ezt követő időszak pedig nem igazán hozott komoly helyzetet, mindkét együttes játékában sok volt a hiba, a pontatlanság. Így érkeztünk el az első etap hosszabbításához, amikor Borvető centerezését Molnár Rajmund váltotta gólra, egygólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a felek (0-1).

 

A fordulás után nem hagyta annyiban a dolgot a Nyíregyháza, magához ragadta a kezdeményezést a házigazda, amely több nagy helyzetet is kidolgozott. A vasiak védelme stabilan állt a lábán, a gyors átmenetekben pedig rendre ott volt a veszély, Németh Szabolcs együttesének is megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre. A Nyíregyháza mindent egy lapra feltéve támadott, rengeteg felívelt labdával próbálkozott, Novák Csanádnak nem volt egyszerű dolga a szombathelyi védők gyűrűjében. A legnagyobb hazai lehetőségnél Csatónak kellett mentenie a gólvonalról, a fegyelmezett, hősies védekezés pedig egygólos győzelmet ért a Haladás számára.

 

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában zöld-fehér nyugati rangadó vár a vasiakra, ugyanis augusztus 14-én vasárnap 17 óra 30 perces kezdettel az ETO FC Győr érkezik a Haladás Sportkomplexumba.

 

Malomsoki Cintia

 

Fotó: Nagy Jácint archív

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.
Zárva lesz a hulladéklerakó
Pénteken délelőtt tíz és tizenegy óra között, áramszünet miatt.