km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Három kecskéjével együtt gázolta halálra a mozdony a férfit Zalalövőnél

Három kecskéjével együtt gázolta halálra a mozdony a férfit Zalalövőnél

A helyi férfi évek óta a nyílt pályánál kitaposott ösvényen terelgette át a sínen az állatokat. Az áldozat ismerősétől a 112press megtudta, hogy szerintük biztosan baleset történt és nem öngyilkosság.

 

Halálos kimenetelű baleset történt Zalalövőnél kedden este, írják. V43-as "Szili" villanymozdony gázolt el egy embert és három kecskét, nyílt vasúti sínpályán.  Körmendi hivatásos és zalalövői önkéntes tűzoltók a helyszín megvilágításában segédkeztek és eltávolították az állatok tetemét. 


Az áldozatot ismerő olvasójuktól megtudták, hogy az egyedül élő férfi évek óta a kitaposott ösvény végén terelte át hat kecskéjét a sínek túloldalán található legelőhelyre. Ezt naponta kétszer megtette, oda-vissza. Este is a legelőhelyről tartott hazafelé. Azt teljesen kizárja az ismerős, hogy a férfi öngyilkos lett volna.


Információk szerint az elhunyt jól ismerte a menetrendet és a biztonságosnak tartott, vonatmentes idősávban terelte át a kecskéket a sínen. Ezúttal azonban nem menetrend szerinti szerelvény, hanem egy V43-as villanymozdony érkezett Zalaegerszeg felől az egyenes, jól belátható sínpályán. Elképzelhető, hogy a férfi ettől megijedt és gyorsan le akarta terelni az állatokat, de eleshetett a síneken. A két legidősebb kecskéje mellette maradt és a mozdony elsodort egy harmadikat is. Az elgázolt férfi azonnal meghalt és elpusztult három kecskéje is.

 

Fotó: 112press
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak