km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Harmadszor már nem tudott egyenlíteni a Haladás, a Budafoké lett mindhárom bajnoki pont

Harmadszor már nem tudott egyenlíteni a Haladás, a Budafoké lett mindhárom bajnoki pont

A zöld-fehérek ezúttal sem tudtak kilábalni tavaszi hullámvölgyükből.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 28. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS - BUDAFOKI MTE 2-3 (1-1)

HALADÁS:  Rózsa – Kállai, Guzmics, Németh M. (Devecseri, 61.), Bosnjak – Csilus, Kiss B., Holdampf (Tarján, 79.), Tóth Máté (Horváth R., 64.) – Lencse, Tóth Milán

Vezetőedző: Németh Szabolcs

BUDAFOK: Oroszi – Vaszicsku,  Margitics, Jagodics M., Fótyik – Kotula, Csonka, Zuigéber (Farkas Bá., 90+3.), Adorján – Soltész, Szabó L.

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerző: Lencse (22.), Tóth Milán (73.), ill. Szabó L. (17.), Zuigéber (57.), Fótyik (84.)

 

A hazai környezetben folytatódott a bajnokság a Szombathelyi Haladás számára, hétfő este a Csizmadia Csaba vezette Budafok gárdája látogatott a Haladás Sportkomplexumba.

 

Nem lehet mondani, hogy egymásnak estek volna a csapatok, igazán komoly lehetőség egyik oldalon sem adódott, majd a 13. percben egy kiugratás után Lencse ugyan bevette a vendégek kapuját, a játékvezető leshelyzet miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később Tóth Máté tüzelt, mint ahogy budafoki oldalon Szabó Levente is, aki a 17. minutumban nagy góllal szerezte meg a vezetést csapatának (0-1). A szombathelyieket nem zavarta meg, hogy hátrányba kerültek, sőt, mi több, öt perccel később Lencse László révén az egyenlítés is összejött nekik (1-1). A játékrész második fele egyértelműen a zöld-fehéreké volt, a helyzeteket azonban nem sikerült értékesíteni, így döntetlen állással mentek az öltözőbe a felek. 

 

A fordulás után aztán változatlanul rohamozott Németh Szabolcs együttese, nagy erőket mozgósított az újabb gólért, egy labdaszerzés után azonban a korosztályos válogatott Zuigéber került tiszta lövőhelyzetbe, nem is hibázott, újra a vendégek kerültek lépéselőnybe (1-2). A vasiak továbbra is támadtak, aminek újabb egyenlítés lett az eredménye: a 73. percben Kállai jobb oldali beadását Tóth Milán bólintotta a kapuba, 2-2 állt az eredményjelzőn. A hajrában mindkét együttes ment előre a három pontért, öt perccel a rendes játékidő vége előtt pedig hazai szempontból jött a hidegzuhany: Fótyik Dominik is fejjel tudott eredményes lenni, ismét a BMTE vezetett (2-3). A hátralévő percekben már nem tudott újabb gólt szerezni egyik csapat sem, a találkozó 3-2-es budafoki győzelemmel zárult.

 

A vasi gárda március 20-án, vasárnap a Szentlőrinc ellen javíthat, ugyancsak a Haladás Sportkomplexumban.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.