km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Hamarosan véget ér a fűtési szezon, de a hidegben sem kell fázni

Hamarosan véget ér a fűtési szezon, de a hidegben sem kell fázni

Hivatalosan idén is május 15-én ér véget Szombathelyen a fűtési szezon. Talán a tavaszi időjárás miatt amúgy sem lesz szükségünk a távhőre, de mi lesz, ha mégis visszaköszön a tél? Erre a választ a Szombathelyi Távhőszolgáltató közleményében találtuk meg.

 

Mint írják, a jogszabályi meghatározás alapján a fűtési időszak idén is május 15-ig tart. Eddig az időpontig kell tudnia a szolgáltatónak fűtést szolgáltatni a lakóközösség igényeinek megfelelően. Május 15-e után akkor tudják a fűtést biztosítani, ha a lakóközösség ezt írásban megrendeli tőlük. Amennyiben azonban a közös képviselet május 15-e előtt írásban lemondja vagy szeptember 15-e előtt megrendeli, annak megfelelően a fűtési szolgáltatást leállítják, illetve elindítják.


Mit tegyünk, ha szeretnénk kérni a fűtést?


A lakóközösség nevében a közös képviselő járhat el, ezért kérik, hogy a fűtés elindítására vonatkozó igényét a közös képviselet felé jelezzük. A közös képviselet írásbeli megrendelését követően, de legkésőbb a következő munkanapon biztosan megkezdik ismételten a fűtésszolgáltatást.


Kiemelték, hogy vannak olyan épületek vagy épületegyüttesek, amelyek több lakóközösséget jelentenek miközben műszaki adottságaik alapján egy fűtési kört alkotnak. Ilyen esetben a fűtés csak együtt indítható el és állítható le. Mivel május 15-e után csak akkor indíthatják el a fűtésszolgáltatást, ha azt a lakóközösség írásban megrendelte, ezért amennyiben egy fűtési körön több lakóközösség van, akkor minden lakóközösség írásbeli megrendelése szükséges a fűtés elindításához. Ilyen esetekben a közös képviseletek munkáját azzal igyekeznek támogatni, hogy tájékoztatják a többi érintett lakóközösség közös képviselőinek személyéről és kérik közöttük a kapcsolatfelvételt a közös igény kialakítása érdekében.

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.