km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Hamarosan véget ér a fűtési szezon, de a hidegben sem kell fázni

Hamarosan véget ér a fűtési szezon, de a hidegben sem kell fázni

Hivatalosan idén is május 15-én ér véget Szombathelyen a fűtési szezon. Talán a tavaszi időjárás miatt amúgy sem lesz szükségünk a távhőre, de mi lesz, ha mégis visszaköszön a tél? Erre a választ a Szombathelyi Távhőszolgáltató közleményében találtuk meg.

 

Mint írják, a jogszabályi meghatározás alapján a fűtési időszak idén is május 15-ig tart. Eddig az időpontig kell tudnia a szolgáltatónak fűtést szolgáltatni a lakóközösség igényeinek megfelelően. Május 15-e után akkor tudják a fűtést biztosítani, ha a lakóközösség ezt írásban megrendeli tőlük. Amennyiben azonban a közös képviselet május 15-e előtt írásban lemondja vagy szeptember 15-e előtt megrendeli, annak megfelelően a fűtési szolgáltatást leállítják, illetve elindítják.


Mit tegyünk, ha szeretnénk kérni a fűtést?


A lakóközösség nevében a közös képviselő járhat el, ezért kérik, hogy a fűtés elindítására vonatkozó igényét a közös képviselet felé jelezzük. A közös képviselet írásbeli megrendelését követően, de legkésőbb a következő munkanapon biztosan megkezdik ismételten a fűtésszolgáltatást.


Kiemelték, hogy vannak olyan épületek vagy épületegyüttesek, amelyek több lakóközösséget jelentenek miközben műszaki adottságaik alapján egy fűtési kört alkotnak. Ilyen esetben a fűtés csak együtt indítható el és állítható le. Mivel május 15-e után csak akkor indíthatják el a fűtésszolgáltatást, ha azt a lakóközösség írásban megrendelte, ezért amennyiben egy fűtési körön több lakóközösség van, akkor minden lakóközösség írásbeli megrendelése szükséges a fűtés elindításához. Ilyen esetekben a közös képviseletek munkáját azzal igyekeznek támogatni, hogy tájékoztatják a többi érintett lakóközösség közös képviselőinek személyéről és kérik közöttük a kapcsolatfelvételt a közös igény kialakítása érdekében.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.