km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Hamarosan kiderül, hogy ki az ország legerősebb tűzoltója

Hamarosan kiderül, hogy ki az ország legerősebb tűzoltója

Két nap múlva kiderül, ki az ország legerősebb tűzoltója: szeptember 3-án elstartol ugyanis a TFA (Toughest Firefighter Alive), azaz az ország legerősebb tűzoltóinak versenye. A viadalt nemcsak azok az érdeklődők követhetik figyelemmel, akik ellátogatnak Bükfürdőn a termálfürdő melletti versenyhelyszínre, hanem a rendezvény online közvetítésen is elérhető lesz, közölte holnapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Mint írják, a reggel fél kilences megnyitót követően a hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók közül kikerülő női és férfi indulók nagyjából negyed tíztől két versenypályán mérkőznek meg. A Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya légzőkészülékben való teljesítését követően a második pályán erőnléti feladatok következnek, amelyeket súlyokkal kell – szintén időre – végrehajtaniuk a versenyzőknek. A részidők aztán összeadódnak, és ezekből az eredményekből alakul ki, hogy ki teljesítette legjobban és leggyorsabban a pályákat, ki az ország legerősebb tűzoltója. 


A rendezvényre látogatókat kísérőprogramok is várják, a szervezők ugyanis a családoknak és gyermekeknek szánt programok mellett szakmai bemutatókkal és ingyeneses koncertekkel kedveskednek a látogatóknak. Este nyolc órától a Pannonia All Stars SKA Orchestra és az Ocho Macho szórakoztatja a vendégeket.


Aki a versenyen nem tud részt venni, de nem szeretne lemaradni a legizgalmasabb pillanatokról, az az online közvetítésnek köszönhetően élőben nézheti végig a küzdelmet. 

 

Fotó: archív/Balogh Eszter tű.főhadnagy/Vas MKI

Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött
Először látható Magyarországon Wayne McGregor Chroma című koreográfiája
Wayne McGregor Chroma című darabja az alkotó szándékai szerint az emberi test drámáját vizsgálja, valamint azt, ahogy a test a legszélsőségesebb gondolatokat és érzelmeket is képes kifejezni.
Egyhetes munkaszünet bevezetését kezdeményezte az orosz kormány
Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban. 
Jelentősen elmarad a kukoricatermés a sokéves átlagtól Tolnában
Az aszály nem tett jót a napraforgó minőségének sem, a magok olajsavtartalma 42-48 százalék volt, ami szintén kevesebb a megszokottnál.