km/óra
  2020.11.27., péntek  •  Virgil napja
Halálos baleset: kamera elé állt a kalandpark vezetője

Halálos baleset: kamera elé állt a kalandpark vezetője

Pontosan 24 órával a kalandparkban történt halálos baleset után fejeződött be a helyszíni szemle Gyöngyösfaluban. Nem sokkal később a park vezetője kiment az újságírókhoz és válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek nem veszélyeztetik a nyomozás érdekeit.

 

A halálos balesetről és az éjszakai helyszíni szemléről korábban már beszámolt a 112press. Mint írják, a rendőrök pénteken délután hagyták el a park területét. Szőnye Péter, a park ügyvezetője nem sokkal később kiment az újságírókhoz. A megtört férfi válaszolt a kérdésekre.

 


Hangsúlyozta, hogy semmilyen előjele nem volt a balesetnek, de bármit is állapítson meg a vizsgálat, mindenkitől bocsánatot kérnek, aki a tragikus kimenetelű esetben érintett. A sérült diákoknak mielőbbi felépülést kívánt és osztoznak a gyászolók fájdalmában.


Az ügyvezető elmondta, hogy utoljára három hónapja, 2020 júliusában volt felülvizsgálat a parkban és mindig odafigyeltek arra, hogy minden eszközük kitűnő állapotban legyen, napi szinten végezték a karbantartást. A legsúlyosabb balesetek eddig csonttörést jelentettek a kalandparkban.


Az elhunyt fiatalember éppen az egyik akadályon volt, amikor a drótkötélpálya részét képező fa kidőlt és magával rántott egy másik fát is. 


Az áldozat egy keszthelyi gimnázium tanulója volt. Varga Sz. Gábor iskolaigazgató a Keszthelyi Televíziónak elmondta, hogy a tankerülettel karöltve pszichológiai segítséget nyújtanak az érintett diákoknak.

 

Fotó és videó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Éveken át verték és éheztették a gyerekeiket egy Körmend közeli településen
A Körmendi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az ellen a Körmend közeli településen élettársi kapcsolatban élő férfi és nő ellen, akik magatartásukkal éveken át veszélyeztették három gyermeküket, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Új helyére került a város adventi koszorúja
legfrissebbek
Elkészültek a vb-selejtező kalapjai
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistája alapján összeálltak a kalapok a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolására.
Elhunyt Balázs Fecó
69 éves korában meghalt Balázs Fecó énekes, billentyűs, ezt az Apostol együttes jelentette be pénteken Facebook-oldalán.
A dal a miénk: LGT-dalokat dolgozott fel a Csík Zenekar az új lemezén
A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Megváltozott alvásminták: járvány alatti álmokat gyűjt a London Múzeum
A koronavírus-járvány alatti álmaik megosztására kérte fel a brit főváros lakóit a London Múzeum, amely a kanadai Nyugat-Ontariói Egyetemmel együttműködve nyitja meg gyűjteményét az álmok előtt.
Párbaj szombaton délben: bajnoki döntőt játszik az NBA Szombathely Crushers
Az év meccsére készül a Crushers. A szombathelyi amerikai focisták hétvégén a Győr Sharks ellen vívják a bajnokság döntőjét. A finálét szombaton délben rendezik, a Győr melletti Nyúlon.